Станишев: Думата на Първанов винаги ще се чува в БСП

  • 26 август 2011 07:42

  • 1315
  • 4
Станишев: Думата на Първанов винаги ще се чува в БСП
© Булфото

Срещаме се с президента, говорили сме за президентските, местните избори - на него не му е безразлично кой ще му е наследник. Но това какво президентът ще прави след изтичането на мандата, е негов избор. Не виждам нищо страшно да се завърне в БСП като член на партията и нямам притеснения.

Това казва в интервю за днешния брой на в. „24 часа” лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Всеки един бивш президент има достатъчно авторитет да провежда политическа дейност. Само че едва ли който и да било може да влезе обратно в роля, от която е излязъл, посочи още той. И припомни, че Петър Стоянов се опита да го направи. По думите на Станишев възприятието на фигурата вече е различно. Но пак подчертавам, че изборът на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в дали ще възстанови членството си в БСП или не, е лично негов и не мога да съм му говорител.

По отношение на предстоящите избори и кандидатурата на Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска за президент, лидерът на червените заяви, че Калфин ясно е заявил, че ще се бори за победа. Самата му номинация показва амбицията на БСП да се спечелят изборите.

Освен това за разлика от всички други кандидати, включително потенциалния на ГЕРБ, е доказал, че може да формулира национален интерес и да го отстои.

Добре знаем, че имаше реална заплаха да не влезем в ЕС на 1 януари 2007 г., добави още Станишев.

На въпрос дали от БСП са склонни като ГЕРБ да се откажат от даренията за изборите, Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на каза, че това ще бъде обсъдено в Националния предизборен център. Според него в позицията на ГЕРБ има много лицемерие. Цялата държава е в ръцете им, целият финансов ресурс. Едва ли разчитат на дребни дарители или идейни сподвижници. Има индикации, че контрабандата не случайно се е разгърнала до мащаби, каквито не помним от югоембаргото насам. Тези пари отиват в нечий джоб и се преразпределят. В такъв мащаб може ли да стане без чадър от държавата, посочи Станишев.

Последвайте канала на

1315 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
от БСП

2011.08.27 | 19:00

4
Дано поне Първанов не се обкръжи с отрепки и уруспии като М.Манолова !
evgeni

2011.08.27 | 19:00

3
Поредния опит да се затвърди тезата,че БСП и ГЕРБ са в опозиция.Дълбоко в същността те са такива,но изпълняват и обслужват интересите на икономическо-политически кръгове под външно ръководство.Въпрос на покорство,под формата на "солидарност"и лобиране подплатено със " заслужено възнаграждение".Дотук нещата казани са като в някогашните епизоди от "Студио X",но и прозаично прости и без голям замисъл.В основата на 20 годишния "преход" е заложено тоталното ограбване от структурите,чрез своите си икономически разсейки дълбоко срастнали се в българската икономика ,под прикритието на политическото противопоставяне и подплатено от силови ведомства като МВР,ПРОКУРАТУРА И СЪДЕБНА ВЛАСТ. И все пак от време на време е нужна някоя друга ПИЕСА да се "разграничи" ТОЗИ от ОНЗИ. Ако се прегледат хрониките от 1989г. до днес и чрез немного обстоен анализ се вижда заложените конюнктури на престъпната политическа власт,продължавайки неотлъчно линията на геноцид/ подобно на Гърция,но тя бе ограбвана по параграф ефропейски фондове/."ДДС и МИТНИЦИ"вече са неизползваем политически источник и са вече в полезрението на Европа. И все пак армията бе РАЗТУРЕНА не по волята на НАТО ,ами досете се вие защо.Просто генезиса на балканския синдром задължава в диктатурни режими/ и от типа 20 годишни/ паралелната сила да бъде МВР,а не армията/доказано от историческа гледна точка/. Разменна ЕДИНИЦА,като условие за" БЕЗХАРАКТЕРНОСТ" са популярните за Българя -компромати в повечето от случаите изфабрикувани от службите.Просто точно и ясно в ерата на ВСИЧКО ЗНАЕЩАТА ЕЛЕКТРОНИКА,а в недалечни времена,когато онези РАЗСЕЙКИ се канонизираха като демократично условие за постоталитарен преход ,разменната единица бе РАЗСТРЕЛ. И медиите шумяха, че : Виждате ли мафията как си разчиства сметки помежду си.Да ама не, под формата на медийни спекулаций СЛУЖБИТЕ затвърждаваха позиций и нещата влязоха в строг ЕРАРХИЧЕН РЕД. Нищо сложно за ИМПЕРСКИ СЦЕНАРИСТИ ,при положение ,че има "добри" Български Режисьори и българската публика се възхищава или мрази ТОЗИ и ОНЗИ.Две гишета продаващи билети в БАЛШОЙ ТЕАТЪР/в българският вариант "сълза и смях",но и с американски сюжети "ДЕН НА БЛАГОДАРНОСТТА". И пак да се върнем на "прехода",просто вижте гласувани законопроекти на всеки един кабинет,състояние на икономика и ПЕЧАЛИВШИ ОТРАСЛИ и при кой управления без фактора несъстоятелност бяха продадени. ????? Да не забравяме ВЬНШНИЯ ДЪЛГ и кономическите ВЪНШНИ СУБЕКТИ "обслужващи" финансовия сектор/институции и БАНКИ/. А горкият български гласоподавател все още им гледа пиесите.Ами въпрос на КАВИЧКИ И ПИТАНКИ,просто за удивителни вече няма място,ТОВА Е.
evgeni

2011.08.27 | 19:00

2
Стъпка 1: Бойко-кмет,прави се ,че се конфронтира с Станишев-премиер,пьк и темата "софийските боклуци" е евтин и удобен пияр за стъпка 2.Стъпка 2: Предподготовката е готова ,остава подсилване на Пияра и кандидатура за премиер-тогава.Стъпка 3: До тук "Вечна Слава на Службите и Партията и Бойко е вече премиер/подобно на короноването на Сакскобурготски от "БСП-Мултигруп ЕООД"/.Стъпка 4: Борисов -"спасител и самият ангел Закон,после ангел-Инфраструктура"Стъпка 5: "АЗ и БСП,просто сме врагове,нищо повече...там ти-ридам-и нищо повече" ТРА-ЛА ЛА......
evgeni

2011.08.27 | 19:00

1
Нужни ли са още доводи за да разберете ,че театрото между БСП и Борисов е за да "покаже" противоположностите,при положение ,че се затвърждава ЗАБЛУДАТА за съществуващите :"2 лагера".Ами защо бе създадено ДПС от службите??? Не бе ли за да тушира евентоални изненади ???? Е ако и това не виждате продължавайте да четете и разисквате Първаново-Бойковите "АБВ-ГДЕ-та".

Добави коментар

Водещи новини