Георги Първанов: Връщането ми в БСП би укрепило левицата

  • 29 август 2011 13:36

  • 1895
  • 4
Георги Първанов: Връщането ми в БСП би укрепило левицата
© Булфото

Президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в заяви, че връщането му в БСП след края на мандата му за държавен глава би укрепило левицата и би я отворило към нови коалиционни партньори, предаде БНР.

Той уточни, че не се стреми към партийни постове и определи като нелепи медийните публикации, че ще закрива БСП и ще прави български ПАСОК.

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в заяви: "Струва ми се, че това го е измислил някой, който до онзи ден е бил на почивка в Гърция. Смятам това за много нелепо. Подобни подозрения имаше още 1997 - 1998 година, когато правих Нова левица, когато правих Коалиция за България. Така че - моето връщане в БСП би било един морален жест, един жест към всички онези хора, с които съм работил и надявам се, ще е нещо, което ще укрепи, ще засили партията, да я отвори към нови и силни коалиционни партньори, реални партньори. Аз самият за постове не се стремя, а конкуренция, лидерска, сигурно ще има".

Първанов се обяви за минимални корекции на президентските правомощия: "Дали ни трябва един церемониал майстор, един протоколен президент, или ни трябва един силен, действен президент, да е в състояние да се захване с всеки един проблем, който възниква в държавата. Аз съм за това да има минимални корекции на президентските правомощия относно начина, по който се преодолява ветото. Досегашният начин е недостатъчен. Автоматично, механично обществото прегласува един или друг закон, но не искам да вървим в тази плоскост към това внушение, към това очакване и идея за президентска република. Силната ръка беше много компрометирана в последните две години. Силата на управлението е в знанието, а не в това да тропаш и да плашиш противника си".

Държавният глава не очаква сътресения при обявяването на президентската двойка на ГЕРБ тази неделя. Той коментира и предизборното мото на управляващите „Да градим България”, с думите: "Това звучи респектиращо, но е по-малко въздействащо от бригадирския лозунг „Строим за родината”. На мен онова старото ми действаше по-въздействащо".

Президентът посети Криводол по повод празника на града. По-късно днес във Враца Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в започва представяне на отчета на президентската институция.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1895 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
1

2011.08.30 | 09:13

4
W WW .ORIGINALNi.bE --- Закупи Футболният Екип 11/12 г.
evgeni

2011.08.29 | 20:20

3
---- Прикрепено писмо (do HITAR PETAR,DYADO POP I DYDO MAKSIM) ---- Подател: evgeni slavkov До: sinod@abv.bg Относно: do HITAR PETAR,DYADO POP I DYDO MAKSIM Дата: Неделя, 2011, Август 28 19:41:26 EEST Дядо попе по новините предават как магьосниците и гадателите трябва да плащат данък на държаавата,а пък се чудят дали въобще не трябва да ги забраняват!!! Добро ще бъде да стане това в тази ограбена държава като се започне от вас така наречения синод,който в същност е сатанинска синагога прикривайки се зад Божието име.Защо "православните"сдружения/така наречените църкви/ не плащат данък при положение ,че извършват търговска дейност под формата на мошеничество,като казината и др.хазартни дружества и не са "облагодетелствувани" по този начин.Ах ти дядо попе дългобради ХИТРЕЦО, кога народа ще си отвори очите за да види как ги обираш първо финансово и после ДУХОВНО.!!!???
СТАЛИН

2011.08.29 | 20:20

2
ЕСТЕСТВЕНО ИДИОТЪТ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ Я РАЗБИ ТОТАЛНО
Martin

2011.08.29 | 20:20

1
А пък пращането му в затвора би укрепило държавата!

Добави коментар

Водещи новини