Лазаров: Цацаров се обади на Тотев, за да се прекрати безумието в Пловдив

  • 14 февруари 2014 18:02

  • 8426
  • 45
Лазаров: Цацаров се обади на Тотев, за да се прекрати безумието в Пловдив
©

На 7 февруари имахме протест, пак организиран  от футболните фенове. Поводът беше същия. Имаше действия, които не са разрешени. Тогава стана ясно, че има заряд за напрежение и ескалация. Изпратихме писмо на 10 февруари на кмета на Пловдив, в него се казва, че нещо се готви и искаме забрана на мероприятието. Получихме отговор на 11 февруари от зам.-кмета на града и в него се казва, че няма достатъчно аргументи, за да се забрани това мероприятието. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Костов в предаването "Лице в лице" по БТВ по повод сблъсъците между полицията и футболни запалянковци в Пловдив, при които пострадаха шестима.

Днес започна шурм на джамията и колегите изпълниха функционалните си задължения, овладяха ситуацията и не се допусна рушене на джамията. След като протестиращите не успяха да я разрушат, тръгнаха към турското посолство в Пловдив. Питам елементарния въпрос защо не е било забранено това мероприятие?, запита той.

В 11 часа със съгласуване с главния прокурор входираме искане за забраната му, защо не е забранено. Има ранен полицай и момиче със спукана глава, тя бе от протестиращите. В 16 часа получихме от г-н Тотев нареждане да се прекрати мероприятието. Аз говоря с факти, няма да коментирам. Ние каквото трябва - сме го свършили. Съгласували сме всичките си действия с прокуратурата. Държал съм връзка с главния прокурор и чак след негово обаждане Тотев прекрати това безумие, каза още главният секретар.

По думите му има 11 досъдебни производства.

Главният секретар на МВР заяви, че гражданите могат да протестират, но мирно и храмът на Темида не е най-подходящото място за това.

За няколко месеца разбихме три фабрики за убийства като Килърите. Очаквам в скоро време първото дело да влезе в съдебна фаза. Имаме уверения за бързо и качествено разследване, каза още Лазаров.

На въпрос дали прикриват някакво убийство, както твърди Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, той отговори, че яко някой има подобни данни, то те трябва да бъдат предадени в прокуратурата. Индиректно се чувствам виновен, каза още той и допълни, че разследват десетки убийства. Не искам да влизам в сферата "казал и рекъл", допълни още той.

Последвайте канала на

8426 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар
AJ4A

2014.02.16 | 00:21

45
По конституция трите власти трябва да са разделени и независими една от друга, но на практика какво се получава: Гл. секретар на МВР, което е част от изпълнителната власт "съгласува" с Гл. прокурор, който е един от 3-та "големи" в съдебната власт, след което кметът на Пловдив, който е на върха на пирамидата на местната власт, забранява протеста!!!! Или иначе казано ......... пролетарий от всички страни съединявайте се, а на хората им промивайте мозъците с врели-некипели на тема разделение на властите в България, както и на тема спазване на българската конституция!!!! Но за нарушителите на конституцията наказание няма, щом са от "големите" в уж различните и независими 3 власти!!!!!
ицо

2014.02.15 | 23:41

44
от тоя нищо не става излага мвр
Стоян

2014.02.15 | 23:41

43
Проблема се разглежда от малката му страна. Основната причина за всички тези нагласи е и единствено неограничената власт дадена на ДПС, която управлява България днес. Българите се боричкат за дребни стотинки а те използваха тази слабост и се настаниха комфортно в управлението. Да пази бог България !!!
н,екав си там пртовинциалист

2014.02.15 | 23:41

42
всяко място е подходящо за протести когато българските политици не са си на мястото и някой се опитва да заграби всичко в България,а те му връзват връзките като в оня филм с иван иванов и васил михайлов-мисля беше всичко е любов
vesat

2014.02.15 | 23:41

41
Какво ще забраняваш бре помак ли си или чалмалия ???\тущ.ка е наща държава а не Анадола !

2014.02.15 | 23:41

40
Това са национални предатели и продажници.

2014.02.15 | 23:41

39
kolegi vie ste ot naroda ne zastavaite srehto decata si maika bahta brat sestra NE ISPALNIAVAITE PROTIVONARODNI ZAPOVEDI

2014.02.15 | 23:41

38
Медиите прикриват стината за събитията в Пловдив.

2014.02.15 | 23:41

37
voina triabva 25 god teror voina i smart za vsichki izmenici i paraziti v sofia.

2014.02.15 | 23:41

36
A NIE NA KOGO DA SE OBADIM DA SE SPRE SVINSTINATA V PARLAMENTA I PRASETA DA NE SE DOPUSKAT DO TRIBUNATA DA SE IZKAZVAT SRESTO INTERESITE NA BULGARIYA

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини