Светлозар Лазаров: Това кой провокира студентите си е техен проблем

  • 29 октомври 2013 08:18

  • 4042
  • 4
Светлозар Лазаров: Това кой провокира студентите си е техен проблем
©

Полицията действа, когато има конкретен сигнал и конкретен случай. Няма сигнал от ДСБ. В неделя е получен сигнал и екип е отишъл на мястото. В СУ не е констатирана никаква агресия.Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по повод напрежението между протестиращите студенти и контрапротеста в неделя пред сградата на Софийския университет.

Не може винаги да слагаме знак за равенство между хората с прякорите и протеста, каза още той. Лазаров заяви, че е ходил и се е запознал със системите за сигурност в Софийския университет. Това се случи след атентата в Сарафово, уточни още главният секретар.

На въпрос дали има сигнали за провокатори, той каза, че МВР отдавна е излязла от университети и си е тяхна работа дали ще учат или не. Това кой ги провокира си е техен проблем, докато няма престъпление, каза още Лазаров.

Попитан до колко МВР е имало информация за завръщането на Боевски, главният секретар отговори, че той самият е бил изненадан от неговото завръщане. МВР е съгласувало, че това лице е Гълъбин Боевски малко преди издаването му на паспорта. Знаели са определени служители, но не и аз, уточни още той. Няма информация за сигурността и живота спрямо него. Има лоша координация между институциите и в момента се работи за подобряването й, каза още Светлозар Лазаров.

На въпрос дали има нови детайли по случая с малката Мария, той заяви, че не може да даде повече подробности, но има образувано досъдебно производство за това, че майката на детето - Сашка Русева, я е дала в Гърция срещу пари, но това ще се установява дали е така.

Не се гордея с бързината на ДНК-анализа за Мария. Не се гордея с регионалните политики. Разследваме всички данни, по които имаме съмнения, че има престъпления. В Главна дирекция ще създаваме сектор за трафик на хора. Това ще бъде в интерес на обществото. Има подобни случаи като този. Колегите работят, заяви още Лазаров.

Попитан дали затягат мерките по границата заради бежанците, Лазаров отговори, че те отговарят за контрола на местата, където са настанени бежанците и за обществения ред в районите, където са те. Бежанците подлежат на същият контрол, на който и всички рискови лица, категоричен бе той.

Хората в МВР очакват повишение на заплатите. Извършва се тежка и болезнена реформа. Трябва да се съкрати част от администрацията - в различните дирекции процентът е различен. Хората трябва да бъдат удовлетворени от работата на МВР, каза главният секретар на вътрешното министерство.

Последвайте канала на

4042 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.12.16 | 10:59

4
И нека тези протести доведат до ново автентично и академично начало, водено от интелекта, а не от първосигналната ни система! И да напомня- ако трябва да върнем Бойко на бял кон, не мерси!

2013.12.16 | 10:59

3
В България има проблеми, много по-дълбоки от сегашния политически елит. Основният е, че отсъства съзнанието за необходимостта от спазване на правила и ред! Какъв ми бил проблема с Бойко- с него човек можел да се "разбере" и кво като бил мутра...ми репликира "ентелигент" - такива обаче бол..... Уважаеми студенти. И вие ли не разбирате? Не бъдете маша на фурнаджииската лопата!!! Оставете хората да учат, защото това искат! Ходете в Банкя и си протестирайте. И без това сте толкова малко. Не всичко е пари, приятелю!!!
Pogledni.me

2013.10.29 | 19:49

2
http://pogledni.me/ - Най-новата социална мрежа за споделяне!!!!! Споделете вашата новина !!

2013.10.29 | 12:57

1
А твоя какъв Е???

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини