Станишев: Изборите за ЕП са изключително съдбоносни за България (галерия+видео)

  • 08 февруари 2014 12:06

  • 11391
  • 108
Станишев: Изборите за ЕП са изключително съдбоносни за България (галерия+видео)
© Булфото

Правителството работи все по-успешно и постига резултати. Това каза лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по време на заседанието на 48-ия Конгрес на БСП, представяйки задачите на столетницата по подготовката на изборите за Европейски парламент.

По думите му изборите са изключително важни и съдбоносни за България, за гражданите и за партията.

Преди една година бяхме в опозиция, днес носим отговорността за управлението на страната. Преминахме през невероятни изпитания. Всеки ден срещу нас, около нас, даже в гръб, се появяват различни и нови предизвикателства, нанасят се удари.

Партията не се огъна под напъна на улицата, противопостави се на ежедневните подривни действия на нашия опонент, подчерта Станишев.

Той добави, че хората вече започват да виждат реалните промени, които се случват. Вярвам, както никога досега, че сме способни да извоюваме тази победа. Ще се чувствам удовлетворен, ако всички излезем с тази увереност, каза още той.

670 делегати присъстват на днешния 48-и Конгрес на партията.

Дневният ред на заседанието предвижда доклад на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на за задачите на БСП по подготовката на изборите за Европейски парламент - май 2014 г., политически документи за участието на БСП в изборите за Европейски парламент - май 2014 г., проекти на Манифест на ПЕС и на Предизборна платформа на БСП, резолюция на 48-ия конгрес на БСП за „Националните задачи в изборите за Европейски парламент", коалиционна формула за участието на БСП в изборите за Европейски парламент - май 2014 г., отчет за работата на представителите на българските социалисти в Европейския парламент през мандат 2009-2014 г.

След като започнаха подписка за референдум, ние можем да се обърнем към хората по същия начин, но с по-важни въпроси. Задавам въпроса – няма ли да предизвика по-сериозен обществен интерес въпрос за вида на данъчната система? Дали да е пропорционална или да се замени с прогресивна? Или дали да не се криминализира неизплащането или забавянето на социалните въпроси? Това каза председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на при представяне на задачите на БСП по подготовката на изборите за Европейски парламент - май 2014 г., предаде репортер на „Фокус”.

„Има и други въпроси, за които имаме нужда от яснота и категорична позиция на обществото. Това, което се цели, е изборите да не са европейски, а да си затънем в българските проблеми. Да плашат куче със салам. Нас да ни плашат с подписка. Страхувате ли се? Виждам, че не”, заяви Станишев във връзка с подписката за референдум, който да се проведе с изборите за Европейски парламент.

„Нашите противници ГЕРБ, т.нар. Реформатори ще направят всичко, за да ни пречат. Особено изобретателен е президентът, който след две години летаргия изведнъж проявява изключителна активност, за да дестабилизира правителството и парламента. Не бива да влизаме в кампанията да се противопоставяме на идеята за референдум. Ние сме партията, която предизвика първия демократичен референдум в България – за „Белене”. Къде бяха тези широки консултации, за които се говореше? С кого? Кой изобрети точно тези въпроси, два от които са съмнителни от гледна точка на Конституцията? Това ли са въпросите в дневния ред на всички граждани? Според мен, категорично не”, подчерта Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Във връзка със ситуацията в Народното събрание, той каза: „Процедурни хватки, влизания, излизания. Трудно е, но трябва да признаем, че въпреки липсата на опит в парламентаризма, парламентарната група е готова да издържи на напрежението. Външният натиск ни сплоти и укрепи”.

„Най-голямата си сила сме черпили от ударите. Днес нито сме паднали, нито сме на колене и имаме силата да извървим пътя, по който сме поели. Трудното е зад нас, предстои ни още по-трудно – да успеем и да се гордеем с успеха, който сме длъжни да извоюваме на европейските избори”, посочи Станишев.

Галерията можете да разгледате ТУК:

Последвайте канала на

Борислава Борисова
11391 108

Свързани новини

Коментари 108

Добави коментар
Мими

2014.02.10 | 18:07

108
Вярно ли, че спешно искат да го разкарат от ръководното място в ПЕС??? В Брюксел се видели в чудо и мнозина се дистанцирали и почвали да го отсвирват! Ама там хората са умни, не са като бабишкерите по обрулените села! Според мене този е вече плиключил с голямата политика!

2014.02.10 | 18:06

107
Усещат комунистите че властта им се изплъзва!

2014.02.10 | 18:06

106
Да съдбоносни ще за защото ще ви махнем.

2014.02.10 | 18:06

105
Подозирам как на Евровота БСП ще спечели само в циганските квартали.

2014.02.10 | 18:06

104
Симпатизирам на "лявото" но с тази комунистическа върхушка няма как да се изгради стабилно управление.

2014.02.10 | 18:06

103
Този вярно ни мисли за пълни идиоти. Какви избори то партията се разпада.
бг

2014.02.10 | 18:06

102
Много е важно за Станишев да си намери ново местожителство.
Политик

2014.02.10 | 18:05

95
Чест прави на Станишев, че поставя нещата на масата такива, каквито са. Има неща, които трябва да бъдат казани един път завинаги в тази държава и да се намерят решенията на доста проблеми. Това се опитват да направят както БСП така и правителство, колкото и да се опитват да му пречат разни измислени и назначени политици и генерали.
55

2014.02.10 | 18:06

101
ti si cherven riazan galosh

2014.02.10 | 18:06

100
Смееше се много, публиката вечер, на издяланата КУКЛА от дърво.....
Radoeva

2014.02.10 | 18:03

89
Да не забравяме, че БСП е партия с 120 годишна история и винаги е издържала на изпитанията. Едва ли някой се съмнява, че и сега ще е по различно.

2014.02.10 | 18:06

99
БСП/БКП , може и да издържи, не дай боже , но народът НЕ !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини