Четири имена се обсъждат за вице на Калфин

  • 25 август 2011 09:54

  • 953
  • 0
Четири имена се обсъждат за вице на Калфин
© Булфото

Най-малко пет имена на кандидати за вице на Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска се обсъждат на финала в ръководството на социалистите.

Общо било мнението, че трябва да е силно изявена партийна кандидатура, която да компенсира упреците на хардлайнери срещу напусналия партията Калфин.

Сред най-споменаваните са проф. Андрей Пантев, Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, Янаки Стоилов, Дора Янкова и Меглена Плугчиева.

“Имаме достатъчно сериозни кандидати. В началото на септември ще се дообсъди кой би бил най-силният тандем с Ивайло, така че да се търси допълнителна обществена подкрепа”, отклони въпросите за конкретни имена Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

“Това е стара работа, към която нямам отношение", коментира номинацията си Андрей Пантев.

“Моят начин на работа, стил и философия нямат общо. Благодарност към тези, които са се сетили, но съм далече от преднамерената тръпка на изкуствено спрягане на моето име само за престиж. Или обратното", усмихна се професорът.

“Имах номинации за кандидат за президент в БСП от няколко области, но още преди Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска да бъде издигнат, си направих отвод. До момента никой не е разговарял официално с мен да застана до него като вицепрезидент. Има само закачки, които не считам за сериозни", каза кметицата на Смолян Дора Янкова. Ако Дора тръгне за вице, да не загубим кметския стол в Смолян и позициите си в сдружението на общините, опасяват се в БСП.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за казала няколко пъти, че е приключила с отрицателен отговор разговорите на тази тема.

Янаки Стоилов пък дал да се разбере, че не желае името му да се спряга за вице, след като Калфин, а не той бил предпочетен за президент.

Меглена Плугчиева все още обмисля дали да даде съгласие, твърдят социалисти.

Очаква се решението за вицето първо да се обсъди в най-тесен кръг от лидера Станишев, досегашния президент Първанов и кандидата Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Последвайте канала на

953 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини