Кунева: България е като един вагон, който се клати и ни убеждават, че пътуваме

  • 18 януари 2014 19:40

  • 3390
  • 22
Кунева: България е като един вагон, който се клати и ни убеждават, че пътуваме
© bulphoto

Манипулативното „зашиване“ на Реформаторския блок за ГЕРБ, помага на ГЕРБ и БСП, но не помага на България. Това коментира днес пред Радио К2 Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, лидер на „България на гражданите“.

По думите й, Борисов ще иска повече места в Европарламента и ще се фокусира именно в симпатизантите на Реформаторския блок, за да стопи подкрепата към реформаторите. Аз неслучайно на президентските избори на втори тур призовах хората да гласуват по съвест, а не за ГЕРБ или БСП, защото и тогава, и сега вярвам, че този двуполюсен модел вреди на България, каза Кунева и че този модел трябва да има алтернатива.

Тя допълни, че сега моделът се е обърнал в управление на България от ДПС, не от правителството на Орешарски.

Нямат коалиционно споразумение, както нямаше такова и правителството на ГЕРБ, управлявало чрез Янев и Сидеров, които искаха да вдигат паметник на премиера. Кунева риторично попита как така сега същата партия Атака е управляваща заедно с ДПС и БСП и защо Сидеров вместо да наказва партийния елит, както обещаваше на симпатизантите си, дели благата с него. Т

я каза още, че настоящото правителство не е дало решителен отпор на корупцията, в администрацията хората не смеят да работят, защото не знаят какъв партиен секретар ще им се назначи, а като европейски член пропускаме шансовете от разширяването и преговорите на ЕС със Сърбия.

Отчетът на правителството лидерът на ДБГ определи като „опорни точки“, в които основните язви на държавата в енергетиката, правосъдието, медийната среда, икономиката, здравеопазване и образованието, са спестени и управляващите се правят, че такива проблеми няма, в замяна на което се хвалят с връщане на ДДС – нещо, което по закон са длъжни да направят.

Според нея ситуацията в страна прилича на песен на Висоцки – хората седят в едни вагон, отвън клатят вагона и ни убеждават, че пътуваме.

По отношение на Изборния и Наказателния кодекси, Кунева каза, че БСП прилага пропаганда тип „Оруел“ и тоталитарните общества, при която управляващите насочват публичното говорене, преди гражданските организации и обществото да са казали какво мислят. Изборният кодекс уж беше входен билет за по-бързи избори, както БСП ни уверяваше, а се оказа инструмент за печелене на време, а цинизмът на управляващите стига дотам, че убеждават хората „колко голям масрав“ били изборите, за да ни обезсърчат и да не оставят никаква надежда за нормалност.

Не може правителството да очаква да падаме от възхищение, че било правело по-малко нарушения на закона, отколкото правело ГЕРБ, допълни Кунева и подчерта, че няма решен нито един системен проблем от това управление, а напротив – всички сектори в държавата, особено икономиката и положението с безработицата, стават все по-зле.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3390 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
Румяна

2014.01.19 | 17:31

22
Кривоуста, крадлива крадла, която купи евродепутатското си място като продаде България, затвори АЕЦ-а, натика селското стопанство и земеделието в миша дупка, сътвори стотици афери/от габонската, през мултигруп до париба......Сега се прави на голям политик, поставя условия на Герб. Ако Герб се коалират с тази твар, аз няма да гласувам за Герб, вероятно повечето от гласуващите за Герб също.
BDJ

2014.01.19 | 17:31

21
AMI NALI TI GO KLATESHE I TOI OSHTE SI SE KLATI NA SEDMA GLUHA LINIA OT TAKOVA KATO TEB
Язe

2014.01.19 | 17:30

20
"Вагона" е една много хубава метафора, която ни казва, че пътуваме заедно. Обаче действителността е друга.
БОРИМЕЧКАТА

2014.01.19 | 17:30

19
Не се занимавайте с глупости, наблюдавайте, какво става с избирателният кодекс, там е скрито кучето!?! Не се ли промени избирателният кодекс, вдигайте народа, на оръжие!!! Всичко друго е ала, бала!!!
ЧЕКИСТА

2014.01.19 | 17:30

18
Който се опитва да защитава, една или друга, мафиотска структура-партия, участвала по един или друг начин, във власта, Е ИЛИ ЛУД, ИЛИ ПЛАТЕН ПАРТИЕН, ЧИКИ-ДЖИЯ!!!
kun4o

2014.01.19 | 17:30

17
krivata musura e za raztrel zaedno s kostov,iban kostov

2014.01.19 | 17:30

16
svali grima i se pokaji koia si nie i taka te poznavame

2014.01.19 | 17:29

15
KUNEVA imah pari zad garba si mnogo pari NO NIHTO DOBRO OT TEB NE NOJE DA SE OCAKVA

2014.01.19 | 17:29

14
kade se slagah v A grupa

2014.01.19 | 17:28

13
Като не и харесва да слиза от вагона , ние ще направим така че да тръгне напред без нея

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини