Кунева: Управляващите не изпълниха обещанията си

  • 22 януари 2014 15:39

  • 2342
  • 9
Кунева: Управляващите не изпълниха обещанията си
©

Няма как да не следя с тревога докладите на Европейската комисия, защото българското присъединяване няма да бъде приключен докато не отпадне този мониторингов механизъм, докато не се присъединим към Шенген, към еврозоната, коментира лидерът на България на гражданите Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 евродокладът за напредъка на България.

Обикаляме страната и виждаме, че на хората им е повече от ясно какво е необходимо да се направи в областта на справедливостта и сигурността на България. Откъде, ако не от съдебната система, можем да разчитаме да получим справедливост, ако тя ни е нужна. Ако не от държавата, откъде можем да получим сигурност?, попитя Кунева.

Настоящите управляващи се опитват да се извинят с предишните, но те идват на власт, за да могат да изпълнят обещанията, които дадоха, включително и това, че рязко ще променят нещата, които не вървяха при предишното управление. Обикновено при всеки доклад за всяко ново правителството започва едно политическо окуражаване, в което се дава малко кредит на доверие. 

Много лошо, че хората, които искат да правят реформи в България, ще очакват единствена подкрепа от страна на ЕК, за да може българите да чуят за какво става дума, обяви лидерът на България на гражданите.

Брюксел не поставя високи летви. Летвата е постижима за българската държава и общество. Правосъдието е за нас, за да може българският гражданин да се чувства европеец у дома, за да може българският съдия да е български европейски съдия, за да можем да участваме с достойнство в европейската прокуратура, за да може да имаме самочувствие като граждани на страната си и на Европа. Това е една възможност за национално обединение, смята бившият евродепутат.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обвиняваше Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на 2009 година, сега Станишев обвинява Борисов. Разговорът се превръща в личен разговор между партийни лидери, а не в опит да сложим в ред държавата, добави Кунева.

Според Кунева, една от причините Реформаторският блок да иска промени в Конституцията е защото знаем как. Съдебната система е въпрос на национално обсъждане, на широк дебат от всички ангажирани професионално с нея. С една нова Конституция този въпрос ще бъде задвижен много бързо. Спешно нещо трябва да се направи, защото доверието към правосъдие, изпълнителна власт, Народно събрание се крепят от едно-единствено нещо - колко им вярваме. И ако доверие няма, а за съжаление това е факт, ние не живеем в държава, ние живеем в територия.

Аз съм свикнала да защитавам страната в чужбина, но вкъщи трябва да си кажем нещата честно. Няма желание от страна на политическите партии да освободят съдебната система от присъствието си. И да се сложат кандидатури, които са приети от обществото и професионалните гилдии. Ние прекрасно знаем кой става и кой не. Знаем, че за да вървят нещата както трябва, са необходими професионалисти, изтъкна тя. 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2342 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
rossen4i4o

2014.01.22 | 22:39

9
ами др. ко Кунева цитираите дословно какво и как ще го промените, или ви е страх да не ви вземат идеите ? защото толкова ;закони ; променихте че работещите стигнахме до просешка тояга , и си мисля че идеите Ви са за затвърждаване на положението и грабежа по закон , иначе не бихте се крили зад името на държавата

2014.01.22 | 22:39

8
Знаела как като затвори и останалите реактори и всички производства може би?

2014.01.22 | 22:38

7
КУНЕВА СЕ БЕШЕ ОТКАЗАЛА ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДВИЖЕНИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ , А ЧРЕЗ НЕЯ ВЛИЗА В РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК ...КОЕ Е ВЯРНО ???

2014.01.22 | 22:38

6
tazi e tolkowa gladna za wlast,4e 4ak ne se use6ta!!!

2014.01.22 | 22:38

5
Прикрита червено - царска крадлива патка !

2014.01.22 | 22:38

4
П,уТКА ПРОГНИЛА и вмирисана е тая Кунев продажна !
С.

2014.01.22 | 22:38

3
Много добре знаем колко и как Кунева защитава страната в чужбина! Хайде, спри да се правиш на интересна! Интересува те само кокала!

2014.01.22 | 22:37

2
КУЧЕ УМРЯЛО ЗАРАДИ ТЕ.БЕ СЕГА РАБОТЯТ САМО 2 БЛОКА НА АЕЦ КОЗЛУДУЙ

2014.01.22 | 22:37

1
konserviraite se zachtoto sme vi yali poparata

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини