Червените кметове с клетва за вярност към Станишев

  • 16 януари 2014 06:47

  • 1847
  • 6
Червените кметове с клетва за вярност към Станишев
©

Черен се оказа вторникът за кметовете на БСП заради публичната изява на националната инициатива АБВ и обявяването на алтернативната евролиста. Отлично информирани източници споделиха за "Стандарт", че градоначалниците масово спрели предварително планирани командировки до София, за да не бъдат заподозрени в завера с азбукарите. И пратили на жълтите павета свои заместници и чиновници от общините. Някои кметове отказали и планирани от преди месец срещи с министри, като предвидливо помолили за "разбиране предвид деликатната ситуация".

От "Позитано" 20 са направили експресна проверка на градоначалниците и общинските съветници по места. Но пристанали на президента (2002-2012) Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в засега нямало. Подобна експресна проверка е проведена и сред депутатите от Коалиция за България. Който ще работи АБВ, да напуска парламента, отсекли червени на свое заседание, пише "Стандарт". Размразяването на АБВ и най-вече декларацията за съставяне на алтернативна листа с водач Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска обаче е изправило на бойна нога апарата на Столетницата. Всички конференции по места за номинациите на евродепутати ще се провеждат под зоркия поглед на представител на червената централа. Както вече стана ясно, лично зам.-председателят на партията Димитър Дъбов е бил на форума на местните в Монтана. 23 дни преди конгреса на БСП масово по места червените изтеглят номинацията на Калфин. Последните конференции в страната ще са буквално часове преди финалния пленум на 1 февруари. Софийската организация ще заседава например същия ден, но от 9 ч сутринта. А в следобеда на същия ден е и събирането на Националния съвет.

Междувременно стана ясно, че от АБВ обаче готвят национално обръщение към всички леви хора. Все още не е обявено и как ще се регистрира листата на Калфин. От няколко дни по жълтите павета се коментира, че трамплин за нея ще са социалдемократите на Николай Камов. Председателят на Политическо движение Социалдемократи Лъчезар Шиков, който е наследник на Камов, заяви, че във формацията все още нямат решение за участие в евроизборите. "Работили сме много за Калфин, на 25 януари ще се проведе националната ни конференция и след това ще е ясно", каза  Шиков. 105 делегати от цялата страна, сред които кметове и общински съветници, ще се съберат в сградата на Кооперативния съюз в столицата, за да приемат 4-годишен отчет и стратегия за предстоящите избори. Шиков заяви, че не е имал разговори нито с Първанов, нито с ръководството на БСП. Самият Камов, потърсен за коментар вчера, заяви, че от години е само редови член на партията. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1847 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
m markov

2015.02.09 | 14:28

6
Клетва за вярност и записна заповед за 200 000 бона evra в ползу Станишеву.
ГЕРБЕРАCТ

2015.02.09 | 14:28

5
Защо няма cтатия за запиcите м-ду Боко и Гоце,тоBа гербераcтки cайт ли е?
кой

2015.02.09 | 14:28

4
Ами те червените кметове да вземат да се закълнат и на турците че ще е по- правилно??????

2015.02.09 | 14:27

3
ПАК ЛЪЖЕШ БЕ МИШОК, ВИЖ КМЕТИЦАТА НА ПЕРНИК КЪДЕ СЕ Е ИЗТИПОСАЛА, ДАЖЕ СИ Е ОБЛЯКЛА НОВ КОСТЮМ И СЕ Е СРЕСАЛА ЗА СРЕЩАТА СИ С Г- ПЪРВАНОВ ПЪК ТОГАВА ГОВОРИ
USA

2015.02.09 | 14:27

2
bravo... kletva za viarnost... po golemi komunisti nemogat da stanat!! tova mi napomnia za 80-te godini :)
Добавка към 1

2015.02.09 | 14:27

1
И по една свирка да му врътнат, да хване декиш.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини