Бобева: Всеки може да тегли кредит, но хората не са достатъчно образовани

  • 03 януари 2014 13:29

  • 1840
  • 4
Бобева: Всеки може да тегли кредит, но хората не са достатъчно образовани
© bulphoto

В България разбирането е, че тегленето на кредит е слабост, а не сила. Крайно време е всеки да се размисли, и банките, и кредитополучателите. Това коментира в интервю за "Капитал daily" вицепремиерът Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София., коментирайки състоянието на икономиката, цитирана от "dnevnik.bg".

Според нея проблемът бил, че "тези, които могат да вземат кредит, не знаят, не са достатъчно образовани да го правят". Бобева допълва, че както хората, така и бизнесът имат нужда от повече финансовото образование. Това е и задача пред правителството и финансовия сектор.

Бобева подчерта, че предстоят срещи, чиято цел е да се достигне до идеи за насърчаване на капиталовия пазар, който да се превърнел в истински инструмент за финансиране на реалния сектор.

"Страхотен потенциал има в тази икономика и в този бизнес. Аз свалям шапка на всеки, който е направил бизнес, назначил е един-двама души на работа. Независимо от всичко, което се сипе срещу тези хора, ние дължим всичко на тях, затова ние сме в дълг на тези хора. Трябва да правим всичко възможно да растат, да печелят повече, за да ни има и нас", посочва още Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София..

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1840 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.01.16 | 18:59

4
Ами нека държавата стане гарант по кредитите за малкия бизнес и народа ще се раздвижи. С приказки и подканяния се подкарват само овците на къра.

2014.01.16 | 18:59

3
Интересно ми е да чуя мнението на госпожата: за стартиращ бизнес дали е по-добре да се изтегли заем или да се намери инвеститор. А това каква сила е да теглиш заеми, ми прилича на опит да се оправдаят изтеглените милиарди от правителството. Впрочем въпреки които сме на ръба на фалит!
da li

2014.01.16 | 18:59

2
и бсп е номер 1
sisi

2014.01.16 | 18:58

1
Г-жо хората са образовани, но с тази политика при лихви от 9-15% и минимална заплата 340лв. за какво да говорим. Хората по света теглят кредити с лихви 3-5%. Отделно има държави в които вноските по кредита се приспадат от данъците и т.н. Всичко е политика и ние го знаем, там е работата, че вие политиците нищо не правите за хората.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини