Даниела Бобева: Държавата е забавила плащания по 4000 договора

  • 08 август 2013 08:13

  • 2117
  • 2
Даниела Бобева: Държавата е забавила плащания по 4000 договора
©

Не сме се събирали да обсъждаме план "Б", така че няма такъв. Това заяви вицепремиерът по финансовите въпроси Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София. в сутрешния блок на БНТ по повод президентското вето върху актуализацията на бюджета.

Държавата е забавила 245 млн. лева разплащания, това са около 4000 договора. Единственият отличник е съдебната система, тям няма нито един неразплатен договор по обществени поръчки. Има едни 98 млн. Лева, които не са разплащани една година, уточни още тя.

По думите й, когато държавата не си плати това се отразява на цялата система. "Големият проблем е, че ние поставяме въпроса на кои фирми ще се плаща. Отговорът е на всички", каза Бобева.

Има един много хубав фонд - "Флаг", които подпомага общините. Другата седмица ще се опитам да договоря още 30 млн. лева, за да се подпомагат общините чрез него и те да работят нормално, заяви тя.

 Има много политиканстване и малко икономика в това, което се случва с актуализацията на бюджета, смята Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София..

Попитана, че ако все пак не се отхвърли това вето, тя заяви, че тогава трябва да имат план "Б" и най-вероятно ще трябва да се държат като предишното правителство. А що се отнася до оставката на правителството - това е решение на НС, каза още тя.

По думите й правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е изпълнявал бюджета на Дянков четири години. Може би и ние трябва да ба не се разплащаме с фирмите, коментира Бобева.

И сега в закона съществува един текст, които насърчава предприятията на инвалиди, след като направихме един преглед на този текст ще го променим така, че да им се дава предимство в участието при кандидатстването за обществените поръчки, обясни Бобева по повод Закона за обществените поръчки. Попитана дали няма това да е вид дискриминация, тя заяви, че законът е предвидил всичко и ще се дава равен шанс на всички.

Ние искаме много неща, но за някои от тях ще трябва да се откажем. Има огромна опозиция за това да не се публикуват документите за обществени поръчки в интернет, но тук опозицията е обявяването на т.нар. търговска тайна, уточни тя.

Бобева е категорична, че ще направят всичко, за да изчистят името на България като добро място за инвестиции.

На въпрос дали предстои колапс в енергетиката, Бобове отговори, че енергетиката е била докарана до много тежка ситуация."Това е така заради редица грешни решения през годините. Енергетиката се нуждае от национална стратегия за десетилетия напред иначе я обричаме. Решаването на проблемите в сектора няма да стане при едните за сметка на другите", категоричен е въцепремиерът по финансовите въпроси.

Последвайте канала на

2117 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.08.08 | 12:10

2
Бобева, зад всяка твоя приспивна приказка прозират корупционни схеми ! Зад всичко което казваш се крие финансова измама ! Дори го затвърждаваш ! Ето какво казваш - "Има огромна опозиция за това да не се публикуват документите за обществени поръчки в интернет, но тук опозицията е обявяването на т.нар. търговска тайна" ???? Отново сделки на тъмно ли ? Я Го кажи това в Германия, Франция или друга западна страна ? Ще те търпи ли някой там като ресорен министър след такова изказване ? Колко пъти ЕС ви казва че сделките в българия трябва да са прозрачни ? Вие пак "НЕ"! Какви сте вие ? Държавници или мафиоти ? Е ще ви даде ли ЕС ново финансиране след като игнорирате тяхното изискване ? Кой ще страда от това ? Ти или цялата държава ? Ти, т.е. вие никога, но ние ? Умряха будалите скъпа !
и вие сте същите бездарници

2013.08.08 | 12:10

1
АЛО БОБЕВА ЛИ СИ,ФАСУЛОВА ЛИ СЕ НЕ ЗНАМ НО НЕ ВИЖДАМ ДА ПРАВИТЕ НЯКАКВИ РЕФОРМИ А САМО РАЗДУВАТЕ И БЕЗ ТОВА ГОЛЕМИЯ ДЪРЖАВЕН АПАРАТ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини