Даниела Бобева: Намаляваме административната тежест

  • 07 август 2013 13:28

  • 1747
  • 0
Даниела Бобева: Намаляваме административната тежест
©

Имаме одобрение за първия пакет от мерки, с които намаляваме данъчната тежест за фирмите. Това каза заместник-министър-председателят по икономическото развитие Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София. на пресконференция след заседание на Министерски съвет.

"Инициативата за този пакет не е от администрацията. Предложенията са получени от неправителствени организации, браншови организации. Голяма част от предложенията дойдоха на имейла на министър-председателя, които успяхме да обобщим и обсъдим в кратък период с министерствата, с министрите и заместник-министрите. Това е чисто обществен проект за намаляване на административната тежест", посочи тя.

"Освен включените в този пакет 24 мерки, до 1 септември ще имаме готовност с още 70 мерки. До края на годината имаме готовност да одобряваме нови пакети. Всяко едно решение на Министерски съвет се обсъжда с оглед на това да не се създава нова административна тежест. Нагласите са до края на годината да одобряваме нови пакети за ограничаване на административната тежест", обясни вицепремиерът. По думите й всеки един акт на Министерски съвет се обсъжда и от гледна точка да не се създава нова административна пречка и такси.

Бобева съобщи, че на днешното заседание премиерът Орешарски лично е спрял едно проекторешение, за което имал съмнение, че ще доведе до нови тежести за бизнеса. Тя добави, че в следващите четири-пет години няма да се реформират законите, а цялостният пакет от мерки ще бъде внасян в рамките на общ законопроект и сравнително бързо ще се реализира реформата за намаляване на административната тежест.

На пресконференцията министърът на земеделието и храните Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по обяви, че около 96% от пшеницата и около 91% от ечемика са прибрани."Имаме най-високата реколта от 8 години насам - 4,7 млн. тона зърно. Качеството на реколтата е много добро, тъй като тя беше прибрана преди падналите дъждове", добави той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1747 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини