Уорлик се разграничи от Пардю за "политическия бабаитлък" у нас

  • 18 август 2011 15:48

  • 1342
  • 7
Уорлик се разграничи от Пардю за "политическия бабаитлък" у нас
©

Американският посланик Джеймс Уорлик се разграничи от предшественика си Джеймс Пардю, който обяви, че от 2002-а в България няма никаква промяна на ситуацията, особено в областта на борбата с организираната престъпност.

В интервю за вестник „Труд” Пардю заяви, че и до момента нито една голяма фигура от престъпния свят и нито един корумпиран държавник не е осъден и наказан.

Джеймс Пардю беше първият американски посланик у нас, който предупреди в секретни грами до Държавния департамент за неефективната борба с бандитизма и за голямата корупция. В интервюто си шест години след като напусна поста си в София, той определи сегашната ситуация в България като „голям политически театър”. „Лидерите ви вдигат много шум, правят се на бабаити по някакъв проблем, но реално не правят нищо - в един момент се обявяват за победители и минават на друга тема”, каза Пардю.

Уорлик заяви, че мнението на Пардю е в качеството му на частен гражданин, съобщи Дарик.

„Нека сега само да кажа, че той е частен гражданин по настоящем и не представя възгледите на американското правителство”, коментира посланик Уорлик.

В разсекретена вчера грама с дата 15 септември 2005 г. друг американски посланик в София - Джон Байърли, нарича настоящия премиер Бойко Борисов „бабаит, облечен в „Армани”, който оглавявал непрекъснато рейтинговите класации благодарение на имиджа си на облечен в модната марка бабаит и близките си връзки с медиите”. Байърли добавя, че това се случвало въпреки неефективността на борбата с организираната престъпност.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1342 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Холмс

2013.11.12 | 20:28

7
Все още не можем да разберем - Уорлик в посолството ли работи или в офиса на ЦРУ в България.......

2011.10.01 | 22:01

6
ti da ne si mnogo hybal be diado ti kolko indianci e izctrepal za da im vzemete zemiata ,mai i vashia red idva da mrete ot glad s neypravliamite si gradove .ianki smotani .
AJ4A

2011.08.18 | 23:56

5
основен принцип в дипломациятае да не нарушаваш при това съвсем публично добрите обноски и тон към съюзниците си и като изключително добър дипломат посланик Джеймс Уорлик много добре е научил урока си. Повярвайте, че един ден като стане и той като предшественика си ЧАСТНО ЛИЦЕ съвсем по-различни неща ще говори. Истината е, че макар да не го изказват на глас във Вашингтон много добре оценяват ситуацията в България през всичките години на т.нар. преход и много добре знаят кой кой е в управлението на държавата. Да си правят някой хора правилните изводи даил театрото, което разиграват минава за "Оскар" или всъщност то е причина за поредното им падение в очите на хората - не само в България. Мен би ме било срам ако не от хората, то поне от близките си и от себе си ........ ама точно защото не съм безпардонен безсрамник сигурно никога няма да стана премиер.
serpentiny

2011.08.18 | 21:13

4
Много ясно, че ще се разграничи от предшественика си, той освен да се снима в БГ серияли за друго не става.

2011.08.18 | 21:13

3
Pardiu, bravo za 4estnata ti grajdanska poziciq!!! Vreme e amerikanskoto pravitelstvo, da angajira po glavni roli i geroi v politi4eskiq teatar. To zasega v Bulgaria samo stariq postanov4ik - scenarist se ma4i.
художник

2011.08.18 | 21:13

2
Пардю го е казал в качеството си на ЧАСТЕН, но ЧЕСТЕН гражданини. За разлика от омразния Уорлик. А на Боко "Армани" му отива много. Също като на пожарникар.
Петрова

2011.08.18 | 21:13

1
Кръстих градинското си джудже Уорлик. За щастие то е от гипс, не говори, не се бърка в градинската ми работа и дори изглежда симпатично. То в същност е едно терасно джудже и въобще не ме дразни за разлика от прототипа му.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини