Лондонските робовладелци били комунисти

  • 25 ноември 2013 18:30

  • 1647
  • 0
Лондонските робовладелци били комунисти
©

Семейството в Лондон, което е държало в робство трите освободени на 21 ноември 2013 г. жени, са били свързани с комунистическа организация, предаде Би Би Си.

Аравиндан Балакришнан и съпругата Чанда са били основни фигури в център за разпространение на учението на китайския комунистически водач Мао Цзедун през 70-те години на ХХ век в Лондон. Балакришнан, или другаря Бала, преди това е бил член на Изпълнителното бюро на Английската комунистическа партия (марксисти-ленинисти), но е бил изгони заради заговор и опити за разделение на партията. Той и съпругата му са били арестувани от полицията в столицата на Обединеното кралство през 1978 г. но не е известно дали срещу тях са били повдигнати обвинения.

Сред като били освободи семейството е сменило над 13 адреса, допълва Скайнюз. Постепенно излизат подробности и около живота на 30-годишната британка, 57-годишната ирландка и 69-годишната малайзийка. По данни на полицията в Лондон жертвите на комунистите робовладелци са били подмамвани от мъжа, който им предлагал да живеят с хора, които споделят общи идеи. След това животът на трите жени се превръщал в ад.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1647 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини