Местан: Мораториумът за земята може да ни изхвърли от ЕС (видео)

  • 22 октомври 2013 15:05

  • 6173
  • 41
Местан: Мораториумът за земята може да ни изхвърли от ЕС (видео)
©

Споделяме целесъобразността на проекта за удължаване на срока, в който чужденци нямат право да купуват българска земя. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

"Същевременно заявяваме, че тази редакция на проекта на решение на вносителите (б.р - "Атака"), включително и редакцията, която беше направена от ГЕРБ, убедени сме, не решава въпроса. Не решава нито един въпрос, но същевременно отваря много въпроси, включително и поставя под съмнение статута на България като член на Европейския съюз (ЕС)", подчерта Местан.

"Искам да припомня, включително и на политическите сили, които не бяха част от политическото пространство през 2005 г., че едно от условията България да получи дата за присъединяване към ЕС, беше именно промяната на чл. 22. Тогава българският народ беше изправен пред предизвикателството да тръгне по пътя на европейското си развитие или да остане извън ЕС. Това решение не беше никак лесно, но това решение беше абсолютно непреодолимо условие. Второто, също непреодолимо условие, беше България да приеме със следваща промяна в Конституцията принципа, наречен трансфер на суверенитет. Трансферът на суверенитета всъщност е основата на ЕС. Тогава един многоуважаван народен представител, с който се свързва образа на законодателя - проф. Любен Корнезов, натискайки зеленото копче, с което подкрепи конституционната измяна...исках да кажа конституционното изменение, в мига, в който гласуваше, проф. Любен Корнезов, каза "Гласувах с отвращение". В този човек тогава бушуваха същите емоции, както тук днес, но в него надделя това България да се развива като страна членка", заяви Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

"ДПС ще подкрепи такъв проект на решение да се продължи мораториума върху правото чужденци да купуват българска земя. Но този проект трябва да е прецизен, да не поставя под съмнение статута на България като член на ЕС. От мен толкова. Всичко друго е крещящ популизъм, който не е в интерес на България. Всичко друго е принасяне в жертва на стратегически национални интереси в жертва на дивашки популизъм", завърши лидерът на ДПС.

"България я заплашва наказателна процедура заради мораториума за продажба на земя на чужденци". Това заяви лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в по-късно при дебатите по Проект на решение за налагане на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на Република България от страна на чужденци и чуждестранни юридически лица до 1 януари 2020 г. "Предлага се процедура, която не вкарва България в конфликт с ЕС. Преди минути изтече позиция от ЕК. България я заплашва наказателна процедура и вие с вота си ще поемете тази тежка отговорност", каза Местан.

Адриан Андреев от "Атака" възрази, като каза, че досега няма държава,която да е изключена от ЕС. „Унгария тръгва по пътя на връщане на благата на унгарския народ в ръцете на унгарския народ”, каза депутатът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6173 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар
Future

2013.11.16 | 09:45

41
Година: 2030 Държава: Булгаристан (анг.Bulgaristan) Официален език: Етнически турски Малцинства: българи,евреи, арменци. Президент: Лютви Местан Премиер: Делян Пеевски.

2013.10.24 | 09:24

40
Гледах изявлението на Лютви Местан,че ЕС поставил като условие пред България разрешаване на продажба на земя на чужденци,за да влезем там.Сега предполагам на всички ви става ясно какви са истинските цели на''Европейския" съюз-купуване на земеделската земя в по-бедните държави от Източния блок на безценица,поставяйки ги по този начин в зависимост,окупиране на икономическата сфера чрез огромни монополи-пример-Лидл,Била,Кауфланд и прочие.Някой може ли да посочи подобна фирма от Източна Европа.Т.н.европейски ценности не са нищо друго,освен умело средство за манипулиране на масите.

2013.10.24 | 00:33

39
МЕСТАН НИ ВЪРНА В РУСКАТА ОРБИТА, МЕРСИ! ВЕЧЕ СПОКОЙНО МОЖЕ ДА ПСУВАМЕ ДПС КАТО ПРОДАЖНИЦИ, МЕРСИ!

2013.10.24 | 00:33

38
Защо турци дават мнение за българска земя???

2013.10.24 | 00:33

37
МЕСТАНЕ КУРВО!

2013.10.24 | 00:33

36
Оплют от всички! Но какво от туй? Крачи той уверено във мрака. Той вече не е оня сплескан х*й. Той е вожд на партия „Атака”. Хората, които мразят Волен Сидеров, се държат за коремите от смях, а след като се успокоят, почват да споделят стихчето на свои приятели. Гаврата с Волен е пълна. Но да е мислил, когато е трябвало, както казва народът. Волен, наивникът, искаше да му викат "новия Васил Левски"... А му казват „сплескан х*й”, „турчин”, „резак”, „ибрик” и „еничар”. А за десерт – ПсихичноВолен, предател и Сидер ага.

2013.10.24 | 00:33

35
Местане, ти си рязана турска свиня.Ще ти се турско да стане в България.

2013.10.24 | 00:33

34
"Местан: Забраната за продажба на земя на чужденци може да ни изхвърли от ЕС" Задължително трябва да се приеме тази забрана!!!!!!!!!
Глупости

2013.10.24 | 00:33

33
Измисли го обаче Местан, голямо оправдание вкара тоя турчин с тая Европа. Признай си мишко, че други хора имат интерес да ни купят земята.
манев

2013.10.24 | 00:33

32
Европейският съюз ни донесе повече неприятности отколкото ценности.Изглежда че по добре е да сме извън него.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини