Тошев: Мораториумът е необходим за националната ни сигурност

  • 22 октомври 2013 14:20

  • 75
  • 1
Тошев: Мораториумът е необходим за националната ни сигурност
©

Мораториумът е крайно необходим за националната сигурност на България. Това заяви депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев при дебатите по Проект на решение за налагане на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на Република България от страна на чужденци и чуждестранни юридически лица до 1 януари 2020 г.

Не бива да позволяваме земята да се изкупи със спекулативна цел. Има пенсионни фондове, които инвестират в земеделска земя, заяви Тошев. Арабите като пустинни народи изключително много ценят земята, посочи депутатът, заяви той. „Народите от Азия все повече се научиха да ядат месо. Ние знаем, че един килограм месо се отглежда с много повече ресурс отколкото един килограм зърно”, посочи депутатът.

Нека дадем шанс на нашите земеделци, собственици да се изравнят със средноевропейските и тогава да разрешим да се търгува със земя.Нашето земеделие е на ниво преди Втората световна война по отношение на комасация на земеделска земя.

От ГЕРБ предлагат в Проекта за решение да се допълни, че в срок от две седмица Министерски съвет трябва да инициира пред ЕК изменение в договора.

Последвайте канала на

75 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.22 | 19:30

1
БРАВО ГЕРБ!

Добави коментар

Водещи новини