Местан: ДПС ще търси подкрепата на БСП, за да сезира КС за мораториума

  • 29 октомври 2013 14:11

  • 1675
  • 8
Местан: ДПС ще търси подкрепата на БСП, за да сезира КС за мораториума
©

Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в заяви, че парламентарната група на ДПС са изпълнили политическият си ангажимент да внесат искане в Конституционния съд за отмяната на мораториума за закупуване на българска земя от чужди граждани, предаде репортер на novini.bg.

От Движението за права и свободи отново подчертаха, че този мораториум категорично противоречи с Конституцията на Република България, както и с клаузите от предприсъединителния договор на страната ни към ЕС. Цялата група от 36 депутата на ДПС са подписали и утре искането ще бъде предоставено Коалиция на България, за да го подкрепят и те, защото ДПС нямат необходимия ресурс, за да сезират КС.

„Смятаме за безпредметно да се обърнем към депутатите от „Атака”, както и към ПГ на ГЕРБ, предвид това, че освен вносителите на това решение, другата група, която гласува абсолютно монолитно, е ПГ на ГЕРБ. Впоследствие от Брюксел чухме намеци за ревизия на тази позиция. Получихме обяснение, че са гласували в състояние на всеобща лудост”, заяви Местан. „Надявам се достатъчен брой народни представители да излязат от това особено емоционално състояние”, каза той. Лидерът на ДПС уточни, че ако някои депутати от ГЕРБ искат да подпишат искането, това може да се случи. „Лупингите в позициите на ГЕРБ не са от вчера. Дори очаквам да се окаже, че те са твърдо срещу мораториума”, коментира той.

„Ако продължаваме да стоим сами и да се оказваме единствената евроатлантическа партия в това Народно събрание, ще бъдем принудени да отправим искане към институциите, които могат да сезират Конституционния съд. Ще се обърнем към тримата големи от съдебната власт, а преди това към почитаемия президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното да се обърне към Конституционния съд”, обясни Местан.
На въпрос как ще коментира сезирането на КС от страна на държавния глава по казуса Пеевски, Местан заяви: „Искането на президента до КС е въпрос дали НС може да отменя свои актове, свои решения. КС ще отговори. Не бих могъл да влизам в предварителен коментар. Президентът има юридически екип, който е подготвил питането. Каквото и да е решението на КС, то трябва да се изпълни”.

Последвайте канала на

1675 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Д.Димитров

2014.02.12 | 19:22

8
Самата ДПС категорично противоречи на конституцията на република България , а продажбата на земя си е направо предателство спрямо Българския народ !
отвратен

2014.02.12 | 19:22

7
Ах,ти гнусна муцуно!Защо ни го набутвате изобщо този мазник!Игнорирайте!

2014.02.12 | 19:22

6
Тия капути дт ДПС ще предизвикат гражданска война,това целят тия резняци

2014.02.12 | 19:22

5
ТУРЦИИИИИИИИИ , Вековни ВРАГОВЕ на БЪЛГАРИТЕ ! Сега са 5-а колона в БЪЛГАРИЯ ! ДОЛУУУУУУУ!

2014.02.12 | 19:22

4
Лютви мръсно османско копеле моли се на алаха да не те пипна някъде в тъмното !!!!!!!!!!!!
aa

2013.11.01 | 00:39

3
Това си е чист легален начин да изкупиш земята в България на безценица. Твърде нагло от тяхна страна и защо по дяволите търпим турска партия на власт направо ума не ми го побира.....
111

2013.10.29 | 23:41

1
търпим ги защото между нас има много мастий и когато протестираме същите тези мастий започват да те наричат гербер или нещо подобно, без да си дават сметка какво се случва в БГ. Беше прав ББ с изказването си че в България има много лош материал и сега си проличава колко е бил прав за това.
българин

2013.10.30 | 18:53

2
смятаме да се обърнем към !!!!атака!?!?!?!?!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини