Греков: Предварителното лицензиране на вноса на земеделските продукти отпада

  • 18 септември 2013 12:50

  • 1594
  • 1
Греков: Предварителното лицензиране на вноса на земеделските продукти отпада
© Булфото

Правителството се зае да направи редица промени в онези три отрасъла, които бяха изоставени през последните 23 години, а именно зеленчукопроизводството, животновъдството и трайните насаждения. Това заяви на пресконференция министърът на земеделието проф. Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по след днешното редовно заседание на Министерски съвет.

Министър Димитър Греков посочи, че министрите са одобрили редица промени в областта на животновъдството, които биха развили отрасъла. „Промяна в Закона за подпомагане на земеделските производители премахва предварителното лицензиране на вноса на земеделски продукти”, обяви министърът на земеделието.

Той посочи, че други одобрени от кабинета промени са промените в Закона за животновъдството, които гласят, че се променя процедурата по предоставяне на документи от бизнесоператорите, които да удостоверяват тяхната съдебна регистрация в търговския регистър. Ще бъде облекчена и процедурата по вписване на браншовите организации в регистъра на горския сектор с промяна в Закона за горите като вместо удостоверение за пълно състояние ще се изисква само идентификационен код, който дава възможност за правене на справки за актуалното състояние на организациите. Промени ще има и в Закона за съхранение и търговия на зърно като ще отпаднат изискванията за предоставяне на документи за лицензиране, тъй като те могат да се видят в публичния регистър. „Всичко това не е свързано с финансови промени както за животновъдите, така и за правителството”, посочи проф. Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по.

Последвайте канала на

1594 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мислех,

2013.10.01 | 17:06

1
че производителите произвеждат, а вносителите внасят ? И нелицензирания, евтин и некачествен внос само пречи на производителите ? На кого помагат ? :)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини