Ангел Найденов: Връщаме се назад в историята заради поуките

  • 20 юли 2013 15:44

  • 3509
  • 10
Ангел Найденов: Връщаме се назад в историята заради поуките
© Булфото

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен участваха днес, 20 юли, в заключителния етап от честванията по повод 100-годишнината от Балканските войни и 135-та годишнина от създаването на Българската армия.

„Днес си припомняме едни от най-вълнуващите, драматични, но и славни епизоди от българската история. Епизоди, записани със златни букви, запачетани в съзнанието ни и бележещи триумф и трагедии в българските летописи", каза министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен в обръщението си към присъстващите във Военната академия „Г. С. Раковски" висши военни от Българската армия, представители на държавни, обществени и военно-патриотични организации, военнослужещи, граждани и гости на София.

Той припомни трудните времена отпреди 100 години, когато надеждите на целия народ за държава в етническите граници на българската народност са попарени, но българските военни стратези, водени от възрожденския идеал за национално освобождение и обединение, смайват света с гениални планове, а българската войска разчупва представите на специалистите от онова време за бойни възможности и показва дух за победа, който спечелва всеобщо уважение.

„Ние се връщаме назад в историята не заради носталгия или реваншизъм. Връщаме се заради поуките, заради паметта на поколенията и заради жертвоготовността на предците ни в името на род и родина", каза министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен. Той подчерта, че като едно от учебните заведения, в което са получили подготовка офицерите от Българската войска през Балканските войни, Военната академия ще бъде винаги неотменно свързана с духа на нашата армия, разпрострял се над Мизия, Тракия и Македония.

Гилзи с пръст от 21 места, където са водени боеве и операции по време на Балканските войни, бяха положени пред колоните в „Алеята на славата" на Военната академия с военен ритуал, изпълнен от гвардейците от Националната гвардейска част. Пръстта от емблематичните бойни полета на Българската армия е доставена след експедиции на Военноисторическата комисия, осъществени през последните две години.

След церемонията беше отслужена панихида в храм „Светите архангели " в памет на загиналите във войните. На църковния ритуал присъства Негово Светейшество Неофит - Патриарх Български, като това беше първото посещение на български патриарх във Военната академия в нейната 101-годишна история.

На заключителните чествания на 100-годишнината от Балканските войни и 135-та годишнина от създаването на Българската армия присъстваха още заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Георги Мотев, директорите на служби „Военна полиция" и „Военна информация" – бригаден генерал Данчо Дяков и Веселин Иванов, началникът на Военната академия „Г. С. Раковски" комодор Димитър Ангелов и членове на политическото ръководство на Министерството на отбраната.

Последвайте канала на

3509 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ETO TVA E ISTORIQTA NAZAD OT VAS

2015.05.06 | 22:22

10
Рожба на убийци си Татяна Буруджиева от БСП ... На 13 февруари 1943г. е застрелян ген. Христо Луков – български офицер с богата политическа биография и забележителна 30-годишна военна кариера, герой, двукратен кавалер на ордена „За храброст" от нелегалния комунист Иван Буруджиев пред скромния си дом, къщичка някаква, с нищо не подсказваща че вътре живее бивш министър, генерал, човек с огромно политическо влияние. Убит е пред очите на малката си дъщеричка, която изтичала да отвори вратата.ЕТО ТАКИВА СТЕ ПОВЕЧЕТО В БСП.ДПС
Oмбре

2013.07.21 | 20:16

9
Българската армия е била и винаги ще бъде обичана от народа.Тя е малка но ако бъдеи въоражена с модерно оръжие достойно ще изпълни своят дълг.Най важно място в нея заема командният състав от подготвени офицери и сержанти.Жалкото е че за върховен командир се определя президента.Тази длъжност често се заема от неподготвени недоносчета .Какъв върховен командващ може да бъде настоящият ? Жалка но вярна картина.Щом президента по конституция е и върховен командваш на БЬ ,ако трябва да има поне елементарни военни познанияа , да усвой някоий познания във Военната Академия а не да щматка в прездентството,да ходи на лов приеми и т.н..Понякога се чудя как си уплътнява работното време,Плевналиев,какво мисли за тежката отговорност заемайки този пост.В този смисъл партиите носят сериозна отговорност за номинирането на президент
div

2013.07.21 | 20:16

7
Ако бяхме нормална държава вече щяхме да провеждаме някакви учения близо до Кърджали и да имаме армия Понякога си мисля че ни друсат с някакви медикаменти че сме толко тъп народ.

2013.07.21 | 20:16

6
БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС АРМИЯТА НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ.
Боздуган

2013.07.21 | 20:16

5
Ето какво представлява нашият главнокомандващ " ! Гузен ,гузен,чак дрънка !Осран до ушите !Найбан от Сидеров пред всички насред кабинета му .Какво е плевната : !. Мухльо според жена му ! 2. Малоумник според Борисов - тиквата проста ! Чукаше го по челото пред цяла БЪЛГАРИЯ ! Насаме е казал , че плевната е по-прост дори от него , който както знаем е еталон за простотия и тъпотия ???!!! 3 . Мошеник офшорски ! 4. Закононарушител - построил къща на морския бряг в нарушение на закона !БАХ ти президентчето !
Младото поколение трябва да е готов на всичко

2013.07.21 | 20:16

8
Според мен Казармата трябва да се еръща и то незабавно!
NBB

2013.07.21 | 20:16

4
Ало,министъра ,нещо не си чел историята на България.Срещу кого се би българската армия в Балканската война-на министърчето ще му напомня,макар ,че много добре знае-срещу турците и им разказа "играта".Пък сега какво става - БСП предава кръвта на българските войници ,като се гъзи на турчилята от дпс.То бива ,бива интереси,ама в да си ги вадиш тези с гъза си,не мога да го разбера.То трябва да си педара,ст,че да го правиш.
NBB

2013.07.21 | 20:16

3
Ало,министъра ,нещо не си чел историята на България.Срещу кого се би българската армия в Балканската война-на министърчето ще му напомня,макар ,че много добре знае-срещу турците и им разказа "играта".Пък сега какво става - БСП предава кръвта на българските войници ,като се гъзи на турчилята от дпс.То бива ,бива интереси,ама в да си ги вадиш тези с гъза си,не мога да го разбера.То трябва да си педара,ст,че да го правиш.
Да го духаш

2013.07.21 | 20:16

2
Всеки български гражданин независимо от етноса си има право да участва не само с труда си но и в управлението на страната стига да зачита законите на страната...Левски.
НЕ СМЕ ГЛУПАЦИ

2013.07.21 | 20:16

1
ей мухъл червен,връщай се назад в историята и остани завинаги там!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини