Плевнелиев: Има шанс ГЕРБ да се върнат в парламента

  • 20 юли 2013 11:55

  • 8035
  • 102
Плевнелиев: Има шанс ГЕРБ да се върнат в парламента
© Булфото

В момента има златен шанс за диалог.

Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното пред журналисти във Военна академия „Г. С. Раковски”, където участва участва в заключителните чествания на 100-годишнината от Балканските войни и 135 години от създаването на българската армия. Плевнелиев заяви, че в следващите дни има всички шансове ГЕРБ да се върне в Народното събрание. За да се случи това обаче, управляващите трябва да вкарат промените в Изборния кодекс в дневния ред на парламента. Плевнелиев е категоричен, че няма никакви причини това да не се случи. Лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г няколко пъти заяви, включително и снощи в предаването „Панорама” по БНТ, че ГЕРБ ще се върне в НС, ако промените в Изборното законодателство влязат в дневния ред, каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. По думите му ако това се случи парламента ще заработи нормално, опозицията ще си бъде на мястото, управляващите, също ще работят.

Президентът коментира, че на новия председател на ДАНС трябва да се даде шанс и той се въздържа от коментар за избора. Плевнелиев коментира процедурата, по която беше избран Владимир ПисанчевВладимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 г. в град София. Магистър е от СУ „Св. Климент. „Леко смущаващо е, че неправителствените организации не можаха да задават въпроси на дебата за новия председател на ДАНС, каза Плевнелиев. Друго смущаващо е, че алтернативната кандидатура за председател на ДАНС сега ще бъде зам.- председател. Според държавния глава мегаструктурите в системата за сигурност винаги са произвеждали скандали. ДАНС И ГДБОП в момента също са една мегаструктура, ще видим какво ще направят.

Относно тефтерчето на Филип Златанов президентът заяви, че това е поредната политическа атака срещу него. "В момента се случва същото, за което опозицията заклейми министъра на вътрешните работи, че чете от парламентарната трибуна данни от СРС. Като президент стоя зад доказателства и зад факти, които са плод на действията на компетентни институции, които си слагат подписите. Ще подкрепя всяко едно действие за разкриване на истината", каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. "Междувременно се чудя – какво сме научили от близкото минало, когато един министър на вътрешните работи, г-н Цветан Цветанов, разказваше СРС-та от хода на досъдебното производство от трибуната на Народното събрание? Не е ли същото това, което днес се случва? Каква е промяната, към която вървим? Днес, пак в хода на досъдебното производство, се тълкуват веществени доказателства. Затова, моята позиция е категорична – компетентните органи ще си свършат работата, ще си направят изводите, ще си сложат подписите. А политиците е добре наистина да променят подхода”, каза президентът.

Той подчерта, че по тази причина ще се въздържи от политическите оценки. „Вярвам, че част от ниското доверие на гражданите към политическия елит на държавата е в това, че ние не си учим уроците, не се променяме. Когато опозицията заклейми Цветанов от парламентарната трибуна, че посочва и частично показва данни от досъдебното производство, в момента се случва същото. Очаквайте от мен – да работя за достойнството на институциите и да не давам преждевременни, лишени от данни и факти оценки”, каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8035 102

Свързани новини

Коментари 102

Добави коментар
Ицо

2013.07.22 | 17:50

102
Ми,нормално е да искат да се върнат ВЕЧЕ. Стана ясно, че правителството няма да падне, а и се осраха до шия. Започват да изпадат във забвение,със тенденция да изчезнат като ланшния сняг. Във тази връзка, какво стана с онази пу..ка - Яне. Да му го набия в мазния.
Илия

2013.07.22 | 06:28

101
Тоя прези..(пардон ,палячо)... да си махни чипа зад ухото и да спре да плещи каквото му диктуват кукловодите му, че става още по смешен.
смешник

2013.07.22 | 01:13

100
голям путьо си пленя смотана, отивай си при бойко да го утешаваш от загубата

2013.07.22 | 01:13

99
Някой гледа ли го това нелепото интервю на тиквата само едно повтаря магистралите залата моста аааууу оооо ние сме най-великите мръсна тиква

2013.07.22 | 01:13

98
ГЕРБ не направи само метрото, магистралите и детските градини а и много други неща.БСП ги остави с много задължения към фирми от бизнеса и със стачкуващи миньори и тютюнопроизводители на които се дължаха големи суми пари.После започна кризата с земеделците с които ГЕРБ също се разплатиха и им увеличиха субсидиите многократно.Започнаха борба с вилнеещите по него време банди които отвличаха хора.То всеки знае само да плюе но нека да се видят и хубавите неща които те направиха.ГЕРБ не са отказвали на никого помощ и веднага са били там където е имало проблем за решаване.
CRH7

2013.07.22 | 01:12

97
Ей шибан президент, най-глупави сред най-простите, НЕ ГИ ЩЕМ, хората се палиха да ги свалят. Ясен ли съм плъх нещастен, ти си следващия, който ще бъде свален. Имате късмет, защото още сте живи.

2013.07.22 | 01:08

89
БСП И АТАКА СА ПРОВОДНИЦИ НА РУСКИ И КИТАЙСКИ ИНТЕРЕСИ.

2013.07.22 | 01:12

96
В това няма нищо лошо защото за разлика от американците това развити държави без какъвто и да и дълг, а освен това са много по коректни!!! Освен това Русия е социало-капиталистическа държава и там не е комунизъм както обичат да лъжат американците!!!

2013.07.22 | 01:11

95
Колкото и да плюете Борисов това е единственият човек който се вслушва в гласа на народа затова и подаде оставка а не я задържа като тройната коалиция.Ако е искал можеше да остане на поста си и както махна Дянков защото разбра че го влачи на долу, така можеше под натиска на народа да смени ДКЕВР и да махне ЕРП-тата и да намали цените на тока.Него направи защото сред протестиращите се появиха платени провокатори които започнаха да предизвикват полицията и се стигна до кървища.Което и правителство да е на власт народа трябва да го контролира защото ние им плащаме заплатите и те са там за да работят за народа а не заради подписване на договори и вземане на комисиони,теглене на заеми от които поне половината ще потънат в джобовете им.Сега Олигарски чака да получи и 260 милиона Евро за затварянето на 4-те блока на АЕЦ.Освояването и на тези пари ще остане прикрито и никой няма да може да разбере къде са потънали тези пари.Народа трябва да се научи да търси сметка от правителството за далаверите които правят.За сега БСП и ДПС са партиите които за 24 години са нанесли най много вреда на държавата.Много от бесепарите които се налапаха още от Виденов и после от правителството на Станишев са още в БСП и продължават да грабят.За тях никой не споменава сякаш те са невидими.Олигарси има и те са от БКП от която се пръкнаха всички тези партии.Борбата с тях започна само Бойко и сега затова е на тоя хал притискан от всякъде.Войната с комромати достигна апогея си но рано или късно ще се разбере че повечето от тези компромати са кьорфишеци и са само за пред народа защото в съдът не им вършат никаква работа.Ако имаше нещо вярно в тях до сега и Цветанов и Борисов щяха отдавна да са в затвора защото те са хората които им мътят водата.Войната с компроматите продължава и в момента защото страхът от връщането на ГЕРБ на власт е голям.БСП винаги са използвали други да им вършат мръсната работа и това сега е Сидеров който само се мести като една цветарка от цвят на цвят и търси само изгодата.Добре че Борисов навреме се усети и махна тоя лудия от главата си защото с него само проблеми щеше да има и то не само в България ами и в Европа.. Бойко Борисов каза, че всичко ще излезе на яве но ще е късно. Загубено е нещо, което едва тлееше-някакво доверие. А това означава загубено е всичко. Сега БСП и ДПС и ангели да станат - край!НАРОДЕ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!!!ИЗБЕРЕТЕ ПО МАЛКОТО ЗЛО И ТО ТОВА КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ КОНТРОЛИРАНО!!!ТЕЗИ ЧЕРВЕНИТЕ САМО ЩЕ СЕ МЕСТЯТ ОТ ЕДНА КОАЛИЦИЯ В ДРУГА САМО И САМО ДА СА НА ВЛАСТ И НИКОГА НЯМА ДА СЕ ДАДАТ БЕЗ БОЙ!!!

2013.07.22 | 01:11

94
Как може да си такъв тъпанар бе?
CRH7

2013.07.22 | 01:11

93
Абе тъпак, по-малкото зло са БСП. БСП има 3 мандата, НДСВ, СДС, и ГЕРБ са с по един, това говорили ти нещо. Народа иска да избяга от БСП, ама попада на по-голяма зло и си ги връща. На следващите избори ще дойде някой друг и ако те са за кашмер сигурно пак ще са БСП. МАФИОТИТЕ И ПЕДОФИЛИТЕ ОТ ГЕРБ СА БИТА КАРТА, АКО ДОЙДАТ ЩЕ ГИ СВАЛЯТ С КАМЪНИ.
прочел

2013.07.21 | 14:48

54
Драги ми добре образовано пищещ ПЛИТКОУМНИКО!!!! Всъщност какво искаш да кажеш с многото си безсмислени сказуеми? Всичко при демокрацията става на ИЗБОРИ!!!! Народът ще реши /както и сега / кой да управлява! А лидерски партии като на доносни БУДА /да не се забравя, че е такъв/ никога не са успявали! ГЕРБ вече вървят бързо по пътя на НДСВ! А между другото, БУДА снощи вече обърна "палачинката" !!!!!?

2013.07.21 | 09:59

14
Лозунг:А ТИ ХОДИ ЛИ СУТРИНТА ДО ТОАЛЕТНАТА.....чак тука летят лай....Не пропускай преди да седнеш на компа.

2013.07.21 | 09:59

9
Личи си, че доста ти плащат.
фен

2013.07.22 | 01:10

92
ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА = ГЕРБ трябва да се забрани,а ТИКВАТА , ЦВЕТАН глупака и плевната в пандиза !
Боздуган

2013.07.22 | 01:10

91
ГЕРБ отидоха на утката си майна и изобщо да не се връщат от там! Да си стоят извън парламента ! И без това ще намаляваме броя на депутатите ! Има опозиция - АТАКА . Ще съмне и без ГЕРБ ! Ръководството им в панделата !

2013.07.22 | 01:08

90
Крайно време е всички комунисти да си отидат в КНДР или любимия Китай! Другите държави не са комунистически и с тях се разбираме прекрасно без комунисти!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини