Станишев: Бойко Борисов се опитва да разбие БСП

  • 18 юни 2013 14:32

  • 34066
  • 284
Станишев: Бойко Борисов се опитва да разбие БСП
©

Изпълнителното бюро на БСП даде своята оценка за кандидатурата на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за шеф на ДАНС като тежка политическа грешка. Това каза председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на пресконференция.

В четвъртък свикваме Националния съвет на БСП с готовност да се поиска вот на доверие към кабинета. Ние сме партия, която носи отговорност за политиката на кабинета "Орешарски", каза Станишев. По думите му това правителство е било съставено с цел да подпомогне икономическия растеж в страната и да се справи с тежката криза в държавата.

Оставката на Орешарски ще доведе до по-голяма нестабилност в страната и до два варианта - връщане на ГЕРБ на власт и до предсрочни избори, които ще се извършат без достатъчна прозрачност и отново ще се манипулира вота на гражданите. В момента виждаме дежурна опозиция в БСП, която се опитва да използва сложната ситуация за своя политическа изгода, смята още лидерът на червените.

Готов съм да кажа не малко истини и да отговоря на въпроси, които не малко пъти са премълчавани. Има хора в БСП, които се крият зад фалшивата си загриженост за партията. Маските трябва да паднат и няма по-добра аргументация от истината. Подкрепата е единодушна за действията на г-н Орешарски във всички посоки. За по-малко от 20 дни бяха реализирани мерки, за които на Борисов и компания не им стигнаха 4 години, каза Станишев.

Не може в нито една финансова структура или банка да се съхраняват повече от 25% от обществените ресурси. Информиран съм от г-н Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, че днес ще бъде представен в НС спешен пакет от мерки. Това са социалните мерки, включвайки енергийните помощи от есента и подкрепата за семействата, изпращащи децата си в първи клас. Вторият пакет от мерки ще засегне бизнесът и третият пакет от мерки ще е укрепването на държавността, каза още той.

По думите му хората, които са на улицата заслужават уважение и действията на правителството показват, че те са чути. Зад протестите и извозването на хората до площадите стои партия ГЕРБ. Още от първия ден се готви сценарии за дестабилизация на страната, те не признават резултатите ни. Обръщам се към хората, които протестират - Не позволявайте да бъдете употребени, каза още той.

Станишев се обърна към Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа с думите да не позволяват и да не се поддават на провокации.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно заяви, че от днес НС има своя правилник. "Няма друго Народно събрание, което от самото начало да е било поставено в такава среда", смята шефът на Парламента.

На въпрос каква е цената, която БСП е платила на ДПС за едно крехко мнозинство и кой е предложил Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, Станишев заяви, че ако има някой, който да предостави 3-4 млрд. лева на правителството би било много добре, но това не е така. "Убеден съм, че правителството ще бъде принудено да търси нестандартни решение за декапитализация на държавата. Що се отнася до цената - ясно и категорично съм заявявал, че няма сделка. Основата за подкрепата е да се започне промяната в държавата", категоричен е лидерът на БСП.

На въпрос дали парламентарната група на БСП ще помили Пеевски да се оттегли, Станишев отговори, че е имало време, когато го е освобождавал от позиция заместник - министър. "Видях в него човек, който е много силно мотивиран да роботи и да постига резултати. Подкрепих тази кандидатура, защото бях убеден, че щеше да има резултати. Оказа се, че тази преценка не е вярна от гледна точка на общественото възприятие. Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е минал през много голям вътрешен катарзис", каза още лидерът на БСП.

Сценарият на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е да се дестабилизира и да разбие БСП, но той няма да сработи, каза  още Станишев.

Всеки един от нас в това ръководството трябва да има готовност да си подаде оставката. Това каза на пресконференция Илияна Йотова от БСП. "Някой, който е изпратил декларация, защото е направил митинг пред „Позитано”, няма значение. Ако Националният съвет прецени, че е необходимо да се свика заседание на конгреса, може да го направи. Няма да позволя лично оставка да се иска от хора, които в началото на кампанията на БСП заявиха, че те няма да участват в нея, независимо, че на етикета им пише – председател на общинска структура. Никой от нас не е венчан за стола си, нито се е захванал за него. Неслучайно колегите поискаха вот на доверие на Изпълнителното бюро”, добави Йотова.

В четвъртък следобед на съвместно заседание на Националния съвет на БСП и парламентарната група ще се обсъждат и тези въпроси.

„Има периоди, когато народни представители са касирани. Днешната Конституция е посочила основанията и има установена константна практика, която се прилага в Народното събрание. Абстрахирайки се от нагласите, трябва да сме наясно как изглежда Конституцията, мандатът. Освен че свободният мандат е достижение на новата ни Конституция, отзоваването на депутати не е присъщо на модерните демокрации. Мнозинството може във всеки един момент да отзове народен представител, който е неудобен на мнозинството”, заяви Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Той каза още, че освен, че Народното събрание може да отзове народен представител, е възможна хипотеза на несъвместимост, която се осъществява от Конституционния съд.

Миков добави, че обстановката, в която работи парламентът от месец, не е нормална и това е свързано с конфигурацията на политическите сили. „Очевидно непризнаването на резултатите от конгреса на партията намери своя добър повод и персонажите са същите”, коментира той, във връзка с противоречията в БСП.

Последвайте канала на

34066 284

Свързани новини

Коментари 284

Добави коментар
България е полумъртва нека и помогнем

2013.07.27 | 10:00

284
ХОРА ТУКА СИ СТАВА ТУРЦИЯ . 5 ВЕКА НИ КЛАХА ИЗНАСИЛВАХА НАЩЕ ЖЕНИ УБИВАХА И ЗАРОБВАХА НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА. КАКВОТО ИСКАТЕ СИ ГОВОРЕТЕ НА КАКВИТО ИСКАТЕ ПАРТИЙ СЕ ДЕЛЕТЕ НО ТРЯБВА НИЕ ХОРАТА ДА НАПРАВИМ НЕЩО ВРАГЪТ Е ОТВЪТРЕ.
ТАШАКТИВИСТ

2013.07.27 | 09:59

283
Ще ви съсипя манипулативната ви и подкупена партия, АТАКАфесове черни. Внимание хора, тука има платени хора на АТАКАфес. Които се опитват да ви манипулират, и да ви убеждават, че сте хора на ГЕРБ за да може и другите АТАКАфесове да ви намразя и да се стигне до гражданска война. АТАКАфес си борави само с манипулация. Вчера на протеста имаше хора с маски от АТАКАфес, нима ако не са платени ще са там ? Подпишете петицията за сваляне на имунитета на Болен Шмиргелов. Достатъчно е да напишете в google "За сваляне на имунитета на Волен Сидеров". Моля, кажете на възможно най-много хора за тази петиция. Колкото повече са подписите, толкова повече внимание ще получи петицията от медиите и отговорните лица.

2013.07.27 | 09:59

282
А кога вие, другарю Станишев, ще преживеете чакания от всички катарзис и ще слезете на земята, за да видите реалността? Да си стоите в измисления ви свят и да се правите, че нищо толкова не е станало вече омръзна на всички- просто не ни занимавайте с вашата си наглост!
лекар

2013.07.27 | 09:59

281
Бръмбарите в главата ти ще разбият БСП....

2013.07.27 | 09:58

280
ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ Е ДА НЕ СПИРАМЕ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ СРЕЩУ ТОВА ИНФАНТИЛНО ПОЛИТИЧЕСКО ПРИСЪСТВИЕ,ДОКАТО ГИ ИЗМЕТЕМ ОТ ВЛАСТТА!!!В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ!
SILVIQ

2013.07.27 | 09:58

279
za Maq Manolova kakvo ostrie e tq na BSP USTATA IE KATO GRADSKA TOALETNA BALVA SAMO LAINA.DA HVANE PATQ ZA KUSTENDIL I DA NE SE POKAZVA 4E I V KUSTENDIL NIKOI NE MOJE DA GLEDA GROZNATA I MUTRA.

2013.07.27 | 09:57

278
Jelaq na Boiko palen uspeh :-)

2013.06.20 | 02:24

237
Помните ли Станишев да казва:" Да върнем държавата на гражданите". Помните ли Местан: "Иди си с мир Бойко". Към днешна дата: Върни държавата на гражданите Сергей и си иди. Иди си с мир, Сергей.

2013.07.27 | 09:57

277
Помните ли Станишев да казва:" Да върнем държавата на гражданите". Помните ли Местан: "Иди си с мир Бойко". Към днешна дата: Върни държавата на гражданите Сергей и си иди. Иди си с мир, Сергей

2013.07.27 | 09:57

276
„Бареков и Станишев влизат в аптека. Бареков: - Два капута. Аптекарят: - Виждам ви много добре. Нещо ще желаете ли?”.
мъдростта на вековете

2013.06.21 | 14:45

275
каквото сам си направиш никой друг не може да ти го направи !!!!!!! п.п.освен обаче ако си наглец и смяташ ,че всичко ти е позволено..и на никого няма да направи впечатление това което правиш...а и сам стигна до извода ,че народа се събуди и прогледна!!!! къде е тук вината на заобикалящата обстановка...когато ти безцеремонно предлагаш нещо което е против нацията. питам се г-н станишев..не ви ли светва лампичката как да трупате плюсове...много ли ви костваше вчера при президента заедно с местан да заклеймите волен ???? това е институция да оставим плевнелиев..там да се крещи и да се отправят нецензурни реплики..станете и го поставете на мястото му..ама нали даде едно "гласче"........ това не ви попречи да откоментирате бойко че излезнал......нали сте за институциализма.....на думи май само :(

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини