Социалистите в Бургаско също искат оставката на Станишев

  • 18 юни 2013 11:55

  • 2382
  • 6
Социалистите в Бургаско също искат оставката на Станишев
©

Призивите за оставка на партийния лидер Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на вече се чуват от различни организации на БСП в Бургаска област, съобщи Дарик радио.

Кметът на Карнобат Георги Димитров директно призова председателят на партията да се оттегли от своя пост. Димитров уточни, че изразява личното си мнение, но думата му има огромна тежест в най-влиятелната организация на БСП в областта. Кметът аргументира крайното си искане с това, че след такава политическа грешка няма политическа прошка, а оставката е единственият достоен ход.

Най-силната фигура сред социалистите в Царево Петко Арнаудов определи оставката като форма на поемане на отговорност. На провелото се заседание на местата организация половината от партийците направо са призовали Станишев да освободи своя пост.

Бургаският общински съветник от БСП Евгений Мосинов определи случващото се като персонална грешка, която унищожава авторитета на цялата партия и затова отговорността също трябва да бъде персонална. Юристът смята, че последните събития едва ли не подготвят връщането на бял кон на ГЕРБ във властта, което е недопустимо.

Водачът на групата бургаски депутати от БСП в Парламента Димчо Михалевски призова да се търси промяна, за да се тръгне напред. Според него трябва да се търси отговор на въпросите „Откъде е възникнала грешката. Кой я причинил? Защо е причинил и каква е мотивацията за грешката?"

Михалевски призна, че дори и в най-големите си кошмари не си е представял, че БСДП може да допусне подобен политически „автогол".

Последвайте канала на

Десислава Станева
2382 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.06.20 | 11:25

6
само му вижте излъчването.....за какви платени митинги говори тоя бе,за него хората бонус,и безплатно засега само го псуват,тоя се е самозабравил в отчаянието си че нестава,неможе и никой не го иска даже неговите си хора,обаче държи кокала гадта бе.....

2013.06.20 | 11:24

3
НИКОГА НЕ ВЯРВАЙ НА КОМУНИСТ
atakist

2013.06.20 | 11:24

5
na boiko li da vqrvame.
КАКА

2013.06.20 | 11:24

4
спрете да хвърляте прах в очите на хората - 116 депутата сложиха в ръцете на пеевски националната сигурност

2013.06.20 | 11:24

2
"Семейство Станишеви са много близко до Делян Пеевски и Корпоративна банка. Там връзките са много тесни и много финансови. Става въпрос за много пари", поясни Татяна Дончева.

2013.06.18 | 22:45

1
Скоро ще ти замръзне усмиката

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини