Шопов: Партиите, които не са в НС, не трябва да получават субсидии (видео)

  • 04 юни 2013 07:52

  • 1920
  • 8
Шопов: Партиите, които не са в НС, не трябва да получават субсидии (видео)
© Булфото

Нужна е коренна промяна в сегашния закон за политическите партии, в частта му за държавните субсидии. Ние от "Атака" искахме тези промени да бъдат направени още в миналия парламент, но тогавашните управляващи си купуваха мнозинство с тези субсидии и не искаха да променят нищо.

Това каза Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  пред камерите на TV7. Ние от "Атака" заставаме твърдо зад идеята, че партиите, които не са влезли в парламента, не трябва да получават държавни субсидии. Телевизионната партия, която се опитва сега да защити Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не трябва да получава държавна субсидия. Ако те получат тези пари, ще ги налеят в телевизията си, обясни Шопов. Критерият трябва да бъде парламентарна или не е една партия. На ГЕРБ им се иска да продължат да си отглеждат политически съюзници чрез тези субсидии.

Антон Кутев от БСП беше на мнение, че държавните субсидии за партиите отиват в партийните структури по места. Въпросът е дали всички партии трябва да бъдат субсидирани или да ги оставим да се издържат самостоятелно, продължи той. Ако оставим партиите на самоиздръжка, те ще се обвържат с бизнеса. Трябва да се прецени, къде е точната граница на това държавата да дава пари на политически партии, заяви Кутев.

Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от ДПС заяви, че държавната субсидия е въведена през април месец 2005 година. тогава се проведе голяма обществена дискусия. Тогава обществото беше на мнение, че държавата трябва да издържа партиите, за да не се обвързват те със сенчестия бизнес. Смисълът на субсидирането е да се изчисти политическата система от връзки с тъмни организации, каза още Цонев. Ние от тройната коалиция допуснахме едно изкривяване през 2007 година и разрешихме парите да следват депутатите. Това е наша грешка и аз си го признавам. Тази грешка трябва да бъде поправена, категоричен беше той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1920 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Недоволен

2013.06.13 | 19:58

8
За да не може, да влязат и други в НС, нали така господин Шопов?! По този начин ще си живуркате като царе, след като изгоните ГЕРБ с непрестанните си компрометиращи новини, и платените Ви кучета, който ги разлайват. Съжалявам, че партията, за която гласувах остана извън парламента, ако не друго, поне нямаше да се превърне в секс-роб на рязания и най-признатия комунист в Европа!

2013.06.13 | 19:58

5
Защо г-не,правете си колкото искате партии,явявайте се на избори,това е ваш избор.Само моля,не с държавна събсидия.Даже тези в НС, също трябва да си намалят процентите за субсидиране.Ами събирайте си пари от членски внос.Малко ли хора чрез SMS събират пари за операции на нуждаещи се хора. По добре.
Georgieva

2013.06.13 | 19:58

7
Всички партии НЕ ТРЯБВА да получават субсидии.

2013.06.13 | 19:58

6
И аз съм против това да взимат пари партии, останали извън парламента. Това са излишни милиони, които могат да отидат за една или друга необходимост, за здравеопазване или осигуряване на повече помощи за социалнослабите хора. Ето сега например една от останалите извън парламента партии ще взима 1,6 млн. лв. - за мен това са грешни пари, давани на един олигарх, какъвто е лидерът й. Кой знае къде отиват тези пари, нашите пари!
за ташАТАКистите

2013.06.13 | 14:49

4
Как ви мина обрязването ташакисти, как ви стои чалмата! Сега ага Сидероглу иска да учите турски - той щял да ви стане майчин език! А и трябва да коленичите многократно дневно за корана , ятагана и Местана ХА ХА ХА ХА ХА!долни и продажни ташакисти!
niko

2013.06.13 | 14:49

3
tiq pari kdeto gi zimat partiite izvan parlamenta sa greshi milioni da se dadat na pensionerite kadeto sa se blaskli cql jivot po tekezeseta i drugi darjavni predpriqtiq i sega zimat mijavi pensii.
niko

2013.06.13 | 14:49

2
na tiq izvan parlamenta nishto da se izdarjat sami ta da vidim kolko she ostanat
kiko

2013.06.13 | 14:48

1
zakvo trqbva da zima pri samo da lejat i da chakat na gotovo.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини