Почти 700 000 лв. прибрали партиите от дарения за вота

  • 20 май 2013 06:25

  • 1296
  • 0
Почти 700 000 лв. прибрали партиите от дарения за вота
©

667 236,99 лв. под формата на дарения са получили общо участвалите в изборите 38 партии, 7 коалиции и 3 инициативни комитета, сочи справка в регистъра към Сметната палата, пише в. 24 часа.

За предизборната кампания са направени общо 676 дарения, като само едно от тях е нематериално. То е за изработването на видеоклипа на Партията на българските жени на Весела Драганова - авторът Валери Гаганелов го направил без пари, иначе стойността му е 100 лв. 763 души са предоставили безвъзмездно на партиите за кампанията свое движимо и недвижимо имущество и услуги. От тях 31 са дали за ползване офиси и други помещения. Дарения в максимално допустимия размер - 10 хиляди лева, направили 22-ма души. 8 пък са дали суми на стойност между 9000 и 10 хил. лв. 10 души са дарили най-големите суми на коалицията ДСБ-БДФ, половината от тях са от Благоевград. Сред далите максимума за Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - е и някогашният шеф на икономическата комисия в НС Никола Николов, а парите му са от дивиденти.

Шестима са дали по 10 хил. лв. на коалиция "ГОРДА България" на Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на. Сред тях е съпругата му Мария, която е дала лични средства. Две от максималните дарения са за "България на гражданите" на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Трима са дарили максимума на партията на бившия военен министър Николай Цонев. И в тази кампания от ГЕРБ не са взели нито едно дарение. За "Атака" също няма данни за приемани дарения. Нито пък за ДПС. Хората на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в обаче са ползвали за агитацията най-много безвъзмездно предоставени лични коли на членове и симпатизанти. 186 души пък са дали пари за кампанията на Коалиция за България, средно са заделяли по 300 лв. Дарявали са и някои от кандидат-депутатите на левицата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини