Валентин Златев: Познанството ми с Борисов няма отношение към работата ни

  • 28 юли 2011 15:25

  • 4994
  • 8
Валентин Златев: Познанството ми с Борисов няма отношение към работата ни
© Булфото

Това каза генералният директор на „Лукойл България” Валентин Златев.

Златев изрази убеждение, че и останалите бензиностанции няма да останат неснабдени с гориво, но изрази редица опасения, включително за цената на този внос.

176 самолета зарежда компанията само в Русе и във Варна. Това означава, че след ден те няма как да излетят, заяви той.
500 000 тона отиват към бюджетните организации, които компанията снабдява. Кой е този външен завод, който ще товари на юнашко доверие, защото вярва, че българското правителство ще си плати, попита Златев.

45% от товарите на железницата са наши. От половин година слушаме, как ще изтеглят кредит от Световната банка и ще ни платят, заяви още той.

Златев допусна възможност въпросът с отнемането на лиценза на рафинерията да се реши в съда. По думите му - сигурно е логично компанията да предприеме такава стъпка, но при всички случаи за времето, докато съдът се произнесе, „Лукойл” ще генерира загуба от десетки милиони.

Той каза, че липсва равнопоставеност между субектите, защото подобно отношение имаше към производители на алкохол, но няма спрян завод при доказателства за контрабанда, а рафинерията спира работа, без да е хваната в нарушение.

Ден и половина ще отнеме спирането на завода и в този срок може да се направи нещо той да не спре. Месец и половина ще е необходимо пускането му в експлоатация обратно, а това ще струва 5-6 млн. лева.

Златев заяви, че по никакъв начин не подозира вицепремиера Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи в отношение към компанията и не е имал разговор, който да му даде повод за това.

За тенденциозност обаче той заподозря ресорния министър за енергетиката Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, защото не се е срещал с него, а Трайков е коментирал дейността на компанията. Искрено му желая втори мандат, сигурно тогава ще разбира повече от енергетика, каза той.

Според Златев, лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на като бивш премиер е забравил как се прави планов ремонт и какви са необходимите документи за това. По думите му, никой не устройва театър със съдбата на хора, които живеят със семействата си благодарение на работата на рафинерията.

Тъжно ми е за членовете на тази партия, явно там театърът е стандартно отношение, заяви той.

Фактът, че познавам г-н Борисов от 30 години по никакъв начин няма отношение към нашата работа, каза още Златев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4994 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
димитър благоев ако въоще нещо ви щрака в кратунит

2012.04.05 | 14:59

8
в македония дизела е 1,80лева ама там не сте вие на власт пази боже
лукойлко тоест б б

2011.07.31 | 22:56

7
само бсп ще изведе страната тези са смешници гласувайте другари

2011.07.31 | 22:28

6
Според Златев, лидерът на БСП Сергей Станишев като бивш премиер е забравил как се прави планов ремонт и какви са необходимите документи за това. По думите му, никой не устройва театър със съдбата на хора, които живеят със семействата си благодарение на работата на рафинерията. Тъжно ми е за членовете на тази партия, явно там театърът е стандартно отношение, заяви той.
избирател

2011.07.31 | 22:28

5
Отново изкараха виновен Сергей Станишев -за лиценза на рафинерията на Лукойл. Вижте колко ясно е казано - 500 000 тона гориво отиват само за бюджетните органи-зации/става въпрос само за ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ\ и другото което е фрапиращо- че не само горното гориво, но и горивото за самолетите не изплатено на Лукойл.Тук става въпрос за театър между Бойко и народа..............
drop4o

2011.07.29 | 18:49

4
Театърът е пълен. Електората е от миманса.
777

2011.07.29 | 18:48

3
Поредното доказателство че сме 100% зависими от "братския съветски народ" ! Всички предни правителства допринесоха за това, само и само да си напълнят партийните каси. Цяла Европа (и не само Европа) ни го казва това, ама кой да чуе !

2011.07.29 | 17:25

2
Тази цялата Европа, дето й се възхищаваш, е зависима от руския газ и нефт. Така че... не се изказвай неподготвен.
kiril

2011.07.29 | 08:31

1
i ednite i drygite sa maskari ami deeee maikite im dehi

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини