Натискат Меглена Плугчиева за вице на Калфин

  • 28 юли 2011 11:19

  • 1041
  • 0
Натискат Меглена Плугчиева за вице на Калфин
©

Името на червената депутатка и бивша вицепремиерка Меглена Плугчиева упорито се върти в червените среди като кандидатка за вицепрезидент в тандем с Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, пише в. Труд.

Според депутати социалисти в полза на Плугчиева били добрите й отношения с ДПС и с Брюксел. Други им опонират, че до непартийния Калфин трябва да стои вице с ярка партийна окраска като депутатката Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за например. Или ако претендентът е безпартиен, поне да е като Евгения Живкова, чието име действа като магнит за носталгично настроения по времето на Тодор Живков тъмночервен електорат.

Със сигурност в БСП търсят кандидат за вицепрезидент, който да отговаря на профила: жена, с ярка партийна идентичност, борбена и дори агресивна, когато се налага.

Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска присъствал за пръв път на заседанието на предизборния щаб на БСП в сряда, но стоял само десетина минути, научи “Труд”. През това време “президентски” теми не били обсъждани, разказа участник в сбирката. На път за “Позитано” 20 Калфин дипломатично коментира, че що се отнася до кандидатурата на Плугчева, медиите били по-добре осведомени от него. Решението щяло да се вземе през септември. Такъв отговор даде и самата Плугчиева.

За журналистите обаче не остана скрита оживената им беседа във вторник по време на дебатите по вота на недоверие. Според запознати тогава Калфин направил предложение на Плугчиева.

Последвайте канала на

Novini.bg
1041 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини