Собственичката на открито портмоне не казала дори "благодаря" на момичето, което й го върн

  • 18 април 2013 13:58

  • 2983
  • 4
Собственичката на открито портмоне не казала дори "благодаря" на момичето, което й го върн
©

10-класничката Глория Начева, която намери и върна портмоне със 714 лева и документи получи награда от училището си. Решението е на ръководството и целия учителски колектив на известното в Пазарджик училище по изкуствата СОУ „Георги Брегов”.

Директорът на учебното заведение Добринка Райкова връчи на Глория грамота за “Достоен бреговец”, като подчерта, че това е “достойна постъпка, гражданска позиция и принос към авторитета на училището”.

От учебното заведение коментираха, че намереното портмоне вече е получено от собственика, но за съжаление дамата не е оставила послание към момичето, не е имало никакъв жест на благодарност.

Глория намира портмонето в голям магазин в Пазарджик, а парите били забравени в пазарска кошница. Когато отишла да пазарува, момичето било с нейната майка. В портмонето освен пари имало бележки, както и лична карта на жената, която го е изгубила.

Глория Начева и нейната майка веднага предават портмонето с намерената сума на управителя на магазина, който го предава на собственичката, когато тя го е потърсила.

Последвайте канала на

Novini.bg
2983 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Лио

2013.05.21 | 16:26

4
За такива като тази госпожа, които и едно БЛАГОДАРЯ им се свиди и си мислят, че някой им е длъжен, следващият път (а то ще има, всеки си получава заслуженото) просто ще го усети и то с гръм и трясък. На момичето желая здраве и късмет.

2013.04.21 | 03:20

2
Еми каква е поуката - не си изхвърляй късмета, в тая държава трябва да се хваща човек за всяка стотинка. С тези 700 лв тази ученичка можеше да си осигури един два курса за кандидат-студентска подготовка, дрехи, учебници... ама не като тъпа патка ги е върнала.

2013.05.05 | 17:24

3
заради шибаняци като теб са ни такива държавата и обществото. Добре, че в младото поколение има повече такива "патки" със съвест. Може да има и много пропаднали сред тях, но има и много читави.
не питай старило...

2013.04.19 | 01:05

1
И на мен ми се случи през 1985 г. същото, даже потърпевшия не само, че не благодари, но и казал пред мои колеги, че тези 1000 лв. , които съм му намерила, щял да ги изкара за едно лято на комбайната. Такива са си за съжаление, не да им се гневим.

Добави коментар

Водещи новини