Цветанов: Станишев да се извини (обновена)

  • 15 април 2013 16:31

  • 10234
  • 88
Цветанов: Станишев да се извини (обновена)
©

Досъдебното производство трябва да приключи, за да бъдем обективни в оценките си. Това заяви пред журналисти в Елин Пелин Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, заместник-председател на ПП ГЕРБ и министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов", относно резултатите от проверката на прокуратурата по сигнала с подслушването, внесен от Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Цветанов определи като "прибързани" раздаваните от политическите лидери в страната "оценки" по казуса с незаконните СРС-та, за които прокуратурата обяви по-рано, че са се случвали в МВР.

Извършена е една проверка в много кратки срокове. На база на констатациите от нея е образувано досъдебно производство спрямо длъжностни лица, които имат пряко отношение към контрола, който трябва да бъде осъществяван. Нека това досъдебно производство да приключи, за да бъдем обективни в оценките, които даваме, призова Цветанов. Той постави под съмнение "очевидните" според прокуратурата нарушения в използването на автомобил за подслушване от страна на служители на СДОТО към вътрешното ведомство.

По думите му, в момента тече предизборна кампания. Политическите партии, които смятат, че могат да използват прокуратурата като инструмент, за да се доберат до властта, са много, каза още той и попита всички партии, които днес светкавично са дали пресконференции, какво са направили, когато са били те управляващи, за да променят режима на работа на СРС-тата. Имаше специални разузнавателни средства, които бяха прилагани към кандидата за депутат Иса Бесоолу, и тогава беше подслушван самият Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. По това време шеф на МВР бе Михаил Миков, подчерта Цветанов.

Досега съм работил само и единствено, воден от интереса на българското общество, ръководен от върховенството на закона. Борил съм се срещу тежката организирана престъпност, която знам, че се е сраснала с част от политическата класа в България, заключи Цветанов.

Бившият вътрешен министър категорично заяви, че няма да се откаже от политиката след проверката на прокуратурата. Той поиска лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на да се извини публично за изречените от него "лъжи". Светкавичната реакция, по думите на Цветанов, от страна на БСП и ДПС след пресконференцията на прокуратурата днес е знак, че партиите са обслужвали и са обгрижвали организираната престъпност.

Не е работа на вътрешния министър технически да контролира изпълнението на СРС-тата, политическото ръководство се занимава със законовия срок на използването им, заяви Цветанов и поясни, че техническият контрол е работа на главния секретар на МВР.

Според него проверката на прокуратурата не е доказала твърденията, че той пряко е разпореждал подслушвания. Бившият вътрешен министър призова прокуратурата да разшири периода на проверката като той да обхваща времето, в което въпросната секретна техника е пусната в употреба. Цветанов заяви, че е нямал никаква представа за резултатите от проверката на прокуратурата.

Последвайте канала на

10234 88

Свързани новини

Коментари 88

Добави коментар
тнн

2013.04.17 | 09:36

88
Не го пожелавам, но ако кола згази, или поради някаква друга причина станишката напусне този свят, кво ша праят Боко, Цвъки и всички герберасти ...

2013.04.17 | 09:36

87
Цецо с бавни стъпки се приближава към затвора.....
Гюро Михайлов

2013.04.17 | 09:36

86
Цецо трябваше отдавна да е в затвора! Цветанов в затвора, да..! А къде да пратим доносник БУДА ? Първо трябва да го открием. Бяга, крие се и пак иска да управлява!? Хипертоници не ни трябват. Здрава България със здрави българи. Сега очаквам и Цвъки да събере границите!
SOS

2013.04.17 | 09:35

85
ЛУД УМОРА НЯМА.ЗАЩО ДА ТИ СЕ ИЗВИНИ СТАНИШКАТА БЕ ЦВЪК?ЗАЩОТО СИ УБИДЕН?ЖАЛЪК БЕЗПОЛЕЗНИК СИ ТИ.ТОЯ ЩЕ ДОВЪРШИ ТИКВОНЯ.
мушмул

2013.04.17 | 09:35

84
Не ги слушай, Цвъки! Аз настоявам да останеш в ГЕРБ поне до изборите! Всеки ден, в който хората гледат малоумната ти физиономия е ден на срив в бройката на поддържниците ви! Остани на поста си! Бъди мъж!

2013.04.17 | 09:35

83
Цецко вместо да икаш извинение я вземи че си изпълни обещанието,демек да напуснеш политиката ,тя не е лъжица за твоята уста
123

2013.04.17 | 09:35

81
ЗАЩО ДА СЕ ИЗВИНИ СТАНИШЕВ БЕ ЦЕЦО.Я ПИТАЙ БОЙКО КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ПОДСЛУШВАНИЯТА.**СТАНИЩЕВ**РАЗБИРА СЕ.БОКЛУЦИ ГРОЗНИ

2013.04.17 | 09:35

82
А не само Станишев ,и ние пенсионерите сме виновни.По цял ден ходим по улиците и слухтим
Пиночет

2013.04.17 | 09:35

80
Подслушване винаги е имало. Навремето "наглите", "киларите", "Галевите" и "тракторите" подслушваха МВР. Партиите винаги са били върха на мафията. Малко се подслушва. Ако имах власт щях да установа тотално подслушване и тия дето квичат и грухтят ще ги натикам в затвора. За един месец в България мафията ще бъде унищожена. Няколко милиарда евро ще върна в страната.
Ерудит

2013.04.17 | 09:35

79
ЦВЕТАН на мисълта - Цветист Титан на мисълта БОТАН на мисълта - Бог и Титан на мисълта P.S. Всяка прилика с действителни ЛИЦА е случайна!
gol

2013.04.17 | 09:35

78
ei ogan si vednaga doide

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини