Вял протест на учените пред Министерски съвет

  • 13 февруари 2013 10:20

  • 920
  • 0
Вял протест на учените пред Министерски съвет
© Булфото

Около 70 учени се събраха на протест пред Министерски съвет с възгласи "мафия" и "всеки ден ще е така до победата", предаде репортер на novini.bg.

Те носят плакати: "Гладни, бедни, корумпирани докога?", "Фонд Научни изследвания = оперативна програма за наука = корупция". Част от протестиращите са направили и плакат във формата на кръст, на който пише "Фонд Научни изследвания е магистрала на корупцията". те носят и геги.

Учените смятат, че корупцията в науката е в големи размери. "Това превръща нашата българска наука в нисш балкански тип", заявяват те. Учените ще се борят науката да има европейски облик. Те ще продължат да протестират и да излизат на улицата, докато тази сесия не бъде анулирана.

Вчера  срещата при министъра на образованието и премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е била конструктивна, заявиха протестиращите. Учените съобщиха, че самият премиер също смята, че сесията трябва да бъде анулирана, но те искат конкретни действия, а не само препоръки.

Последната сесия е била през 2009 година. През 2010 и 2011 не е имало конкурс. Едва през 2012 г. се провежда нова сесия, на която ясно проличават корупционните схеми на фонда, разказаха учените.

Последвайте канала на

Десислава Станева
920 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини