Борисов за "Буда": Православен съм, друг бог нямам (обновена)

  • 05 февруари 2013 10:05

  • 8807
  • 43
Борисов за "Буда": Православен съм, друг бог нямам (обновена)
©

Като политически компромати определи документите "Буда" премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на влизане на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност днес, предаде репортер на Novini.bg.

Документите се пускат избирателно, заяви министър-председателят. Той обясни, че "Буда" е озаглавено делото за взрива на колата на Цветелина БориславоваЦветелина Бориславова Цветелина Бориславова Карагьозова е родена на 27 септември 1958 г. в София. Баща ѝ, Борислав през 1997 г.  "В това дело има три изречения отдолу, в които пише, че тя живее на семейни начала с Бойко Методиев Борисов – шеф на фирма "Ипон". И понеже знаете, че делата се кръщават, тогава някой решава така да го кръсти. Сега вече целта е да бъдем всички маскари – в смисъл и Борисов бил агент", добави премиерът. "Последното, което е важно – е как, когато ние дойдохме на власт, излязоха 9 доклада срещу Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и как тогава един гражданин ни донесе най-секретния доклад, който го е намерил на улицата или където беше. Ако прокуратурата беше работила така, както трябва и аз винаги в случая съм заставал на страната на Станишев, тези доклади са дошли при него и той ги е дал на службите да работят. После ги е забравил, те са се скатали умишлено, за да може като дойде нова власт – ето ти един компромат. В други държави по закон Станишев да влезе 10 години в затвора. Логичен е въпросът – защо офицерът Младен Георгиев се връща в МВР на работа. Връща се, когато премиер става Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, а министър на вътрешните работи Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в. Когато службата ДАНС се организира, съответно Младен Георгиев отива в ДАНС. Това става по времето на управлението на Станишев. Никаква моя намеса. Някои казват – заема висш пост. Той го е заел по времето на Станишев и Румен Петков", посочи министър-председателят.  "Целта е да се омаскарят всички. Аз съм православен, вярвам в един Бог, за друг не може да става въпрос. Не съм бил агент. Ако бях, щях да се похваля", каза още премиерът.

По думите му спирането на АЕЦ "Белене" и това, че Борисов станал мотор за "Набуко" са причина документите за "Буда" да излизат сега. На въпрос - кой може да вади и да пуска секретни документи по сайтове Борисов отговори: „Защо сега? Две много важни неща – това, че реално ние спряхме АЕЦ „Белене” и накърнихме много интереси и това, че аз станах мотор на проекта „Набуко”. Това са двете неща, които ги извадиха от равновесие и избързаха да го пуснат сега", каза Борисов. На въпрос - свързан с дейността на фирма „Ипон” и евентуални подозрения, че има връзка с криминални структури Борисов обясни: „Как по това време, когато охранявам Тодор Живков и се явявам на митинги с него, и в същото време със Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица обикаляхме страната и той стана премиер, ще имаме връзка с криминални структури? Това са много, много весели от тяхна страна неща. Съжалявам за тези хора от „Бивол”, че им се явяват маша. По този начин като излиза винаги има отенък на ченгеджийница. За разлика от тях, аз само дадох факти, които можете да проверявате. Повтарям – когато на Станишев му извадиха тези документи, аз нямаше как да не ги покажа. Затова само давам пример с какви хора са били пълни службите", каза още премиерът.

"За всички е ясно, че щом така ме атакуват, много интереси съм нарушил.  Това показва цялата организирана схема за дискредитация, която искат да ми направят, но няма как да я направят. Ако има 0.00001% вярно в това, което говори опозицията, вярвайте ми, президентът Барак Обама няма да ме посреща с военни почести, канцлерът Меркел няма да ме посреща с военни почести, няма всички директори на най-големите в света служби, когато идват в България, да дават най-добрата оценка за мене като полицай, няма да имам ордените на Испания, на Франция за полицейските си дейности", заяви Борисов. Попитан дали трябва да се търси наказателна отговорност от тези, които вадят секретни документи, Борисов заяви: „Докато не се осъди тежко някой, това няма да спре. ГЕРБ да си спомняте да е извадил документ срещу някой, срещу някой от опозицията да е изтекъл някакъв материал? Това, което вчера комисията прави в парламента, е разследване на Прокуратурата и Следствието и то по времето, когато е управлявал Станишев, не сега, за да кажат – ами те разсекретяват СРС-ата. Разсекретяват ги, защото хората трябва да знаят, но то не е от нас. Разследването е било, когато още Александров е бил шеф на Следствието, когато са си давали оставки и т.н”.  На въпрос започва ли „битката с папките” и кой обича тази битка, Борисов заяви: „За всички избори досега съм минавал през такъв етап. За всички, което дава възможност на хората да оценят срещу какво се борим. За всички е ясно, че щом така ме атакуват, много интереси съм нарушил и то интереси в полза на хората. Това е проблемът”.

По-рано пред "Дневник" Борисов коментира последния документ, изнесен от сайта "Биволъ", според който на 24 февруари 1997 г. е било образувано дело за оперативно наблюдение на Борисов - тогава съсобственик на охранителната фирма "Ипон": "Естествено че ще ми образуват дело за наблюдение, като съм охранявал Тодор Живков, а после и царя. Тъй че не съм аз бил за тях интересният, други са били оперативно интересните лица за Костов и Атанасов. Запитан защо в първото си изявление насочи следата за появяващите се материали към т. нар. кръг "Банкя", Борисов каза: "Защото са бивши ченгета". Той подчерта, че не се притеснява от излизащите материали и добави, че "не е длъжен да им чете глупостите".

"Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - и Атанас Атанасов са искали да разберат подробности за Тодор Живков и Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица, и поради тази причина Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е бил наблюдаван от службите. По едно и също време аз, понеже бях добър професионалист, ме бяха предпочели за охрана и двамата – Тодор Живков и Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица. Костов и Атанасов ги тресеше такава треска дали царят ще се яви на избори или само ще идва и ще си ходи, че имаше зверски натиск да разберат за това. Понеже с Киро Радев се познавахме, с покойния Рангел Геровски в БОП-а, тогава работеше оперативен офицер, аз му бях ръководител на дипломната работа в пожарната и познавах тези момчета там. Обикновено търсеха да намерят някакъв контакт, да разберат, защото само аз ги возих – аз и Тодор Живков, аз и царят. Пътуваме с часове, с дни. Дали нещо не съм разбрал, дали ще се явява или не. Викан съм тогава и в ресторант Олимп, само и само, ама най-приятелски, така и така кажи. Това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всички, които стоите тук. Днес мога да разпоредя на службите - да образуват подобни дела на всичките ви журналисти. На другия ден, или когато дойдат след един месец при теб и те питат – ти искаш ли да си агент и ти кажеш – не, те го свалят на отчет. И вчера БОП-а този документ показа. Само че от няколко дена това се върти през медиите на г-жа Йосифова, видяхте как всички новини от разсекретяването на стенограмите и СРС-ата за стотици милиони кражби потънаха и се говори само за това", коментира Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред журналисти преди началото на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност.

Бившият директор на ЦСБОП генерал Кирил Радев потвърди пред БТВ вчерашната констатация на МВР - че премиерът не е бил агент, информатор или сътрудник на службите за сигурност. Според него премиерът едва ли изобщо е знаел за съществуването на документите, свързани с Буда. „За информатор не се иска знаението и съгласието на хората. Предложението изобщо не е стигнало до Борисов. Когато службата се насочи към дадено лице, се образува дело за оперативно наблюдение, свързано със събиране на информация. То може да се заведе и по единичен сигнал”, обясни ген. Радев. Според него документите за Борисов са от типа „чух, видях”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8807 43

Коментари 43

Добави коментар

2013.02.25 | 16:43

43
Ето един откъс от интервюто с Умберто Еко, който за съжаление е много точен в преценката си за България и българите: "...Според мен България е една умираща, изчезваща държава, чието общество е загубило способността си да реагира адекватно на наглостта на подлеците, наметнали върху си наметалата на демокрацията и пазарната икономика, и представящи се за политици и бизнесмени. Нима е възможно в 21 век, в пределите на Европа, изграждането на пътища и метро да бъде считано, като огромно постижение, откриването на пречиствателни станции, обновяването и ремонтирането на различни сгради да бъде значимо събитие? Та това са нормални функции на държавата. Какво значимо достижение е това да асфалтираш път, докато другите строят космодруми, изследват космоса, създават иновации и развиват модерни технологии? Можеш ли да се хвалиш, че по улиц...ата няма дупки, докато по тротоарите не можеш да вървиш? Че строиш църкви, а закриваш болници? Че прокарваш пътища, докато се обезлюдяват градове и села? Не е тайна, че вие се топите. И то не бавно и полека, а със скорости огромни в исторически план. Вие сте единствената държава в Европа, която действително е заплашена от изчезване, и дори наименованието България да продължи да съществува, то хората населяващи тази територия надали ще имат нещо общо с българите, или ако имат то ще толкова, колкото общо имат българите с траките. Такъв процес на изчезване на дадена нация е рядкост да се наблюдава, особенно в съвременният свят, затова и вие представлявате интерес за редица изследователи и за мен в частност.
БЪЛГАРИН

2013.02.16 | 12:39

42
АБСОЛЮТНО Е ПРАВ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!
хаа

2013.02.16 | 12:39

41
брат ти явно си най-тъпия човек на света....в друго интервю на живо Умберто Еко отрича да е говорил за България някога!!!
Budala

2013.02.16 | 12:36

40
За бай Бойко или агент Буда още един голям минус! Идат избори още много кирливи ризи ще излязат на простора.
в БОГ ни е надеждата

2013.02.16 | 12:35

39
``In GOD we trusta`` БОГ да пази Република България, и премиера Бойко Борисов.
до 45

2013.02.16 | 12:35

38
Ей от такива хора правят терористи.

2013.02.16 | 12:35

37
Помислете как гласувате,ако изберете отново ББ значи БГ е пълна с мутренски подлоги.ББ не просто е мутра,той е нагъл и лишен от всякаква култура и такт простак,издигнал в култ простотията и обогатяващ се за сметка на отрепките и долната измет която гласува за него.
Буда

2013.02.16 | 12:35

36
Борсук Борсов - „Може и да сто съм уж православен, но друг Бог освен Мамон НЯМАМ - няма и да имам! Тея милиарди де съм ги натрупал, как мислите с молитви ли съм ги гепил... А матриялът в България наистина е кофти, щом аз ВСЕ ОЩЕ съм им премиер...''
Шива

2013.02.15 | 12:47

35
Тиквоча вече не знае къде се намира.

2013.02.15 | 12:44

27
Наакал се е яко.
затвор за Тиквата

2013.02.15 | 12:45

31
Нямам търпение да видя как ГДБОП влиза в двореца на милиардера Тиквата и вика: "Лягай на земята Тикво проста!"
Коцева

2013.02.15 | 12:46

34
МАЛОУМЕН ПЛАТЕН ДРАСКАЧ,КОЙТО НЕ СМЕЕ ДА ИЗЛЕЗЕ С ИМЕТО СИ ТИ ПОДЛОГО КОМУНИСТИЧЕСКА СИ ТОЛКОВА ЗАБЛУДЕН И ПРОСТ, ЧЕ ДОРИ И САМ НЕ МОЖЕШ ДА ГО РАЗБЕРЕШ БОЙКО ПЛАШИ СКАПАНИТЕ КОМУНЯГИ И ЗАРАДИ ТОВА СЕ ВОДИ ТАЗИ АКЦИЯ СРЕЩУ НЕГО, А КОГАТО ТИ НИЩОЖЕСТВО МУ ПРЕБРОИШ ПАРИТЕ ЛИЧНО ЩЕ ИМАШ ПРАВОТО ДА "ИСКАШ"ГЛАВАТА МУ.САМО КОМУНИСТ С ПРОМИТ МОЗЪК МОЖЕ ДА БЪЛВА ГЛУПОСТИ КАТО ТЕБ.

2013.02.15 | 12:45

32
Ами защо не кажеш същото и за Р.Овч или Станишев те имат много повече милиони от него,ама нали си платен драскач нищо не казваш за тях че са крали като за последно и сега искат пак да влязат да изкрадът и да си вземат комисионните от руснаците че Бойко им спря далаверките със проекта Белене и сега и майките си ще продадът само и само да влязат в управлението че да си довършат краденето.......
ХАХХАХХАХА

2013.02.15 | 12:45

33
Православен си , колкота магарето е космонавт. ТОЯ ТИКВЕНИК ЗНАЕ ЛИ ИЗОБЩО ЗНАЧЕНИЕТО НА ТАЯ ДУМА??
ЛекУ луТ

2013.02.15 | 12:45

30
Да живее Бойко Борисов .

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини