Плевнелиев: Не разбирам защо трябва да има само един кандидат за Конституционен съдия

  • 08 декември 2012 20:52

  • 2235
  • 3
Плевнелиев: Не разбирам защо трябва да има само един кандидат за Конституционен съдия
©

Надявам се, че този път при избор на конституционен съдия няма да се стига до това президентът да бъде последният бушон в държавата.

Това каза пред журналисти президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в коментар дали ще повтори силната си позиция при последния избор на съдия в Конституционния съд относно морала на един от кандидатите при въпросите, които се повдигат относно сегашния кандидат, издигнат от СДС – Галя Гугушева, съобщи "Фокус".

Все още въпросите не са приключили и не са получени всички отговори на това, което е зададено към кандидата за Конституционния съд. Много се надявам парламентът да направи своите изводи и да вземе своите добри решения, не е необходимо в бързината да пропускаме важни въпроси и важни отговори, каза президентът.

Просто е много важно парламентът да даде всичко от себе си и отново не разбирам – защо трябва да има само един кандидат и защо този кандидат трябва да бъде посочен само от една партия. За мен беше важно да има няколко кандидати, така както е в момента с главния прокурор - имаме трима кандидати, на тях ще им бъдат задавани много въпроси, ще чуем техните концепции и след това ще се вземе решение, каза Плевнелиев.

Бих окуражил парламентът да постави повече кандидати, нека те да се съревновават и нека най-достойният да отиде в Конституционния съд, каза още президентът.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2235 3

Коментари 3

Добави коментар

2012.12.10 | 15:08

3
Сипи още едно малко.
xxaxa

2012.12.10 | 15:00

2
prili4a mi na alkoholik na tazi snimka

2012.12.10 | 15:00

1
ЩО СЕ ПРАВИШ НА ОЩИПАН!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини