Отлагат избора на Галя Гугушева за след Нова година

  • 07 декември 2012 19:02

  • 2567
  • 7
Отлагат избора на Галя Гугушева за след Нова година
©

Изборът на конституционен съдия ще се отложи за след Нова година заради двата сигнала срещу единствения кандидат Галя Гугушева, твърди "Труд", позовавайки се на информация от високопоставени източници от ГЕРБ. Гласуването за нов конституционен съдия бе насрочено за 19 декември.

Данните срещу Гугушева са изпратени на Висшия съдебен съвет (ВСС), инспектората му и Националната агенция за приходите. Правната комисия е изискала и справки за бизнеса на сина на прокурорката. Проверката няма как да приключи до две седмици, а управляващите не искат скандал като с Венета Марковска и затова ще отложат избора.

По-рано днес Галя Гугушева отхвърли всички обвинения в сигнала на адвокат Петър Ванев. Това стана след изненадващото й посещение във Висшия съдебен съвет, съобщи БНР. Според сигнала, в който има съмнения за пране на пари и спекулативни имотни сделки през периода 2006-2007 г., който съвпада с избора на Гугушева за прокурор при Столичната окръжна прокуратура, е създадена „империя от фирми, формално регистрирани на името или с участието на сина на Галя Гугушева - Стефан Гугушев, тогава на 27 години”.

Гугушева получила на мейла си сигнала на Ванев, когото тя твърди, че не познава. Подател била председателката на правната комисия Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после. "Още вчера съм изпратила и съм внесла в Народното събрание отговор. Той обаче не е изнесен на страницата на Народното събрание, поради което се налага да отговарям сега на всички тези въпроси", каза Гугушева. Отговорът й в резюме: "Моят отговор е много конструктивен – така, както са зададени въпросите на г-н Ванев, на всеки въпрос - под въпроса е моят отговор. В резюме, че нищо вярно няма и мога да го кажа спокойно".

Гугушева отказа коментар по същество и призова да го прочетем в отговора й, а и да слушаме изслушването й. Що се отнася до изненадващото посещение във Висшия съдебен съвет тя каза: "Това е моят орган, за мен този орган е важен и аз държа най-сетне да се извърши проверка на всичко това, което се цитира в медиите, за да може да стане ясно дали е налице злоупотреба, дали имам аз някакво отношение към тези фирми".

Непланираната среща с медиите на най-коментирания прокурор стана възможна заради извънредно изявление на представляващата ВСС Соня Найденова, провокирано от изказване на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи по повод коледните бонуси на магистратите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2567 7

Коментари 7

Добави коментар

2012.12.11 | 09:36

7
До мед.специалисти:това са типични отоци след тежки нощни изпитания(неспане,запой,секс или изработване на мотиви за присъди).Бъбречните отоци обикновенно са по горния клепач и изчезват до около 1час след ставане.Тази брантия е типичен представител на средностатистическия магистрат в БГ-нагъл,нахален,безочлив,крадлив,алчен,користен,жаден за власт и пари,а бе да те е гнус от него.И този паразит ще стане конституционен съдия?СРАМНО!!!!Ако това е достойния кандидат на СДС жална ни майка.
Д-р Йозеф Менгеле

2012.12.09 | 14:01

6
А ти, неграмотнико медицински, прилича ли ти тази торба на бъбречно болна?! Виждал ли си бъбречно болни хора?!
Смешно

2012.12.09 | 14:01

5
Смешното в случаят е че толкова дълго време не могат да намерят чист некорумпирън съдия жалка картинка!
2

2012.12.09 | 14:01

3
Маймуна крадлива, мустаката и като й гледам торбичките под очичките сигурно и порка яко. Явно е роднина на Каба - орангутана. Бойко, като няма коса кой знае какво си скубе,. А може и да се радва. Тези кандидати хептен закопаха СДС. Евтин, нескопосан цирк!
бай онзи

2012.12.09 | 14:01

4
неграмотнико!!!!!!!! тези торби4ки под очите се получават и от проблеми в бъбреците!!! почти малко и тогава ругай!!!
123

2012.12.09 | 14:00

2
Тази сага с КС ако не става вече много тъжна и жалка щеше да е смешна, но май смешни сме всички ние, които се имаме за българи, че търпим този въздух, който ни принуждват да дишаме. А относно тази госпожа, не съм привърженик на теорията на Ламброзо, но то на физиономията и пише, че май човека донякъде е имал право и в човечеството има престъпен генотип.

2012.12.09 | 14:00

1
maimuna

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини