Прокуратурата с подробности за открития живак в Перник

  • 29 май 2024 16:10

  • 1591
  • 2
Прокуратурата с подробности за открития живак в Перник
© Pixabay

Под ръководството на Районна прокуратура – Перник се водят действия по разследване за извършено общоопасно престъпление - управление на опасни отпадъци не по установения в закона ред в складово помещение в гр. Перник.

Досъдебното производство е образувано на 22.04.2024 г. във връзка с постъпили материали от извършена съвместна проверка от органите на ДАНС и ОД на МВР – Перник.

Незабавно е бил сформиран екип от трима наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура – Перник, като към настоящия момент разследването се извършва от екип следователи от Националната следствена служба.

След събрани достатъчно доказателства в наказателно-процесуалното качество на обвиняеми са привлечени две лица. Предстои да им бъдат предявени обвинения за отчуждаване на отровни вещества – метален живак с висока чистота (99,99%), в складовото помещение в гр. Перник.

Откриха голямо количество отровни вещества в склад в Перник

Понастоящем екипът от следователи продължава да извършва действия по разследването и други процесуални действия, включително и на терен.

С оглед спецификата и характера на предмета на разследването Районна прокуратура – Перник незабавно потърси съдействие от окръжния прокурор в гр. Перник, Държавна агенция „Национална сигурност“, Областната дирекцията на МВР - Перник и кмета на Община – Перник. Предприети са действия за обезопасяване и запечатване на склада, в които са се съхранявали отровни и опасни вещества, установено е местонахождението на частично изнесените такива и е намерено подходящо място за съхранението им. Изцяло е предотвратена възможността от извършване на действия, които биха застрашили здравето и живота на гражданите на гр. Перник или замърсяването на околната среда, съобщиха от прокуратурата.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1591 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бай Ставри

2024.05.30 | 07:19

2
А, ПОДРОБНОСТИ за ПОТЪНАЛИТЕ ТАМ МИЛИОНИ ЕВРО, за "ремонта ПОД ВОДА" на "Студена" и "водопровода БЕЗ ВОДА" от "Рила", КОГА?!
ЧИ КЪДЕ ДА Е ДРУГАДЕ

2024.05.29 | 16:41

1
ПРИ ЧЕРВЕНИТЕ ССФФФИИНЕЕЕЕ ...ОСВЕН ...

Добави коментар

Водещи новини