Над половин килограм живак задържаха митничари

  • 07 април 2023 11:22

  • 527
  • 0
Над половин килограм живак задържаха митничари
© Агенция Митници

Над половин килограм живак задържаха на 04.04.2023 г. митническите служители на МП Капитан Андреево. Токсичното вещество е открито във вътрешен джоб на якето на водач на товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция за Хърватия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При извършения личен преглед на шофьора – турски гражданин, във вътрешния джоб на якето, с което той бил облечен е открито, обвито с прозрачно полиетиленово фолио стъклено бурканче, съдържащо сребриста течност с висока плътност. Откритото вещество е с бруто тегло 0,590 грама с физически характеристики на отровния метален живак.

Предметът на контрабандата е задържан. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. На водача на товарния автомобил с инициали И.Е., на 53 г., турски гражданин, е повдигнато обвинение по чл.242, ал.1, буква „г" от НК за опит да бъде пренесено през границата на страната без знанието и разрешението на митниците отровното вещество – метален живак.

На нарушителя е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска пределите на Република България, освен с разрешение на Окръжна прокуратура- Хасково. Разследването по случая продължава.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
527 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини