Делото за катастрофата с Лютви Местан започва отначало

  • 26 март 2024 13:52

  • 522
  • 1
Делото за катастрофата с Лютви Местан започва отначало
© Булфото (архив)

Окръжната прокуратура в Кърджали е внесла повтротно обвинителния акт по делото за тежката катастрофа през април 2019г. в района на момчилградското село Загорско с участието на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

В инцидентът с участието на бившия лидер на ДПС загина бебе на 6 месеца. По внесения обвинителен акт е образувано наказателно дело от общ характер.

Обвиняеми по делото са както Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, така и бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед, който в деня на катастрофата е управлявал семейния автомобил.

Искат прекратяване на делото за катастрофата с Лютви Местан

По делото през ноември 2023г. се проведе трето разпоредително заседание заради пенсиониране на тогавашния съдия в процеса. На заседанието съдебният състав прекрати съдебното дело и го върна за отстраняване на допуснати на досъдебна фаза отстраними съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемите.

Говорителят на Окръжна прокуратура Кърджали Димитрина Делчева коментира, че няма промяна в предявените обвинения – за съпричиняване на смърт по непредпазливост. Тя допълни, че са изпълнени указанията на Окръжен съд за отстраняване на неяснотите по обстоятелствената част.

Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание на 13 май.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
522 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.26 | 15:12

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини