Местан с постинсултен синдром, отново отложиха делото за катастрофата

  • 06 юни 2023 11:42

  • 1490
  • 3
Местан с постинсултен синдром, отново отложиха делото за катастрофата
© Булфото (архив)

Постинсултен синдром и назначено лечение с вливане на системи на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в бе причина да не се даде ход на днешното поредно заседание по делото за тежката катастрофа край момчилградското село Загорско през април 2019г. 

Местан е един от двамата обвиняеми за инцидента, при който загина бебе на 6 месеца. По думите на съдия Георги Милушев, пред съда той писмено е депозирал невъзможността да присъства, приложил е и амбулаторен лист.

От близо година се защитава сам в съдебния процес и отсъствието му би нарушило правото му на защита.  

Лютви Местан получил инсулт

Освен Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, в съдебната зала не се явиха вещите лица, направили последно поисканите допълнителни изчисления по автотехническата експертиза. Изчисленията трето заседание не могат да бъдат разгледани в зала заради отлагане на делото.

Не се яви и единият от адвокатите на частното обвинение, предаде БТА.

В зала присъстваха единствено вторият обвиняем – бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед, както и прокурор Георгиева, в качеството ѝ на държавен обвинител. Делото бе отложено за 11 юли от 10: 00ч., като в съдебния процес, който тече трета година, делото е отлагано над 15 пъти, в голяма част от случаите заради неявяване на свидетели, вещи лица, подсъдим или заради неизготвена в срок експертиза.

Радина Лазарова
1490 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.06.06 | 16:43

3
С инсулт е. Имайте уважение. Има хора застават зад Местан. Не се засягайте.
Убиец на новородено

2023.06.06 | 12:28

2
Нищо му няма, играе номера.
Гого

2023.06.06 | 12:11

1
Тоя наглец още ли не е в затвора, ало съдията, дай боже, да те стигне възмездие.!

Добави коментар

Водещи новини