Разкриха кой е тайният свидетел по делото „Пепи Еврото“

  • 27 февруари 2024 19:54

  • 5120
  • 1
Разкриха кой е тайният свидетел по делото „Пепи Еврото“
© pixabay

Eдин от защитените свидетели по разследването срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов за дейността му като зам.-главен прокурор е получил заплашително писмо. Става въпрос за делото „Пепи Еврото“. Прокурорът по случая разкри само пред БТВ самоличността на свидетеля.

Анонимният свидетел е адвокат Велимир Атанасов. Неговата защита се сваля, уточни наблюдаващият прокурор Йордан Петров.

Защитеният свидетел изпраща писма до няколко институции, че е получил заплахи и така разкрива самоличността си, показват данни предоставени на bTV от Върховния касационен съд.

МВР: В доклада на ГДБОП за Пепи Еврото го няма името на Борислав Сарафов

Атанасов е приобщен към делото лично от бившата шефка на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, обясни наблюдаващия прокурор Петров.

„Адвокат Велемир Атанасов е от лицата, които са изключително приближени към Мартин Божанов-Нотариуса и бива разследван също за евентуалното участие в организирана престъпна група“, допълни той.

Зартова и Атанасов не бяха открити за коментар. Според прокурор Петров, въпреки атаките от групата на Нотариуса, делото ще бъде доведено до финал. Лятото той е поискал достъп до секретните материали, за да провери информацията.

Междувременно антимафиотите стигнаха до мъжа, изпращал имейли със заплахи до съдия Владислава Цариградска.

Оказва се, че освен съдия Цариградска той е заплашвал и други магистрати, институции и бизнесмени.

По информация на телевизията авторът на имейлите е Илко Захариев. Той е от Сливен, живее в София и води скитнически живот. Движи се предимно в централната част на града. Заплахи изпраща от ноември миналата година.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5120 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гошо

2024.02.27 | 20:37

1
В каква държава живеем,за 5-6 часа хванаха скитника,аз ако съм скитник и нямам пари за хляб последното нещо от което ще имам нужда е от телефон,а имеилите на някаква съдийка от луковид от къде ще ги намеря идея си няма,обаче днес някакъв паляк който явно лъжеше без да се замисля(профисионално) каза че скитник праща имейли до съдийката и веднага го хванаха тоя скитник,иначе 10 дена ни идея нямаха кой ги праща и хоб изгориха първия скитник,жалко за нас народе правят ни на маймуни

Добави коментар

Водещи новини