АКФ: Иззети са лаптопи, документи, дискове и касети от имоти на Петьо Еврото

  • 21 март 2024 14:16

  • 632
  • 2
АКФ: Иззети са лаптопи, документи, дискове и касети от имоти на Петьо Еврото
© bulphoto (архив)

Два компютъра, един мобилен телефон, напечатани и ръчно изписани документи, както и различни носители - компактдискове, лентови носители, касети с ленти, дори една дискета, са били иззети от имоти на Петьо Петров-Еврото, съобщават от „Антикорупционния фонд“.

Това е станало по време на претърсване на 30 май 2023 година. „Съдържанието на всички информационни носители е неизвестно“, посочват от АКФ.

„Тези веществени доказателства, заедно със събраните при другите действия по разследването, са изпратени на 09.06.2023 г. от СРП на Върховния касационен съд (ВКС). Там по новоприетия механизъм за независимо разследване на главния прокурор и неговите заместници трябва да се администрират сигналите срещу тях, като се препратят към специалния прокурор по разследването на високопоставените ръководители на прокуратурата. Докато се чака назначаването на такъв обаче и след като разследването на СРП е прието от СГП по компетентност (тъй като касае и други магистрати), прокурорът Йордан Петров от СГП изисква и получава тези веществени доказателства от заместник-председателя на ВКС. Така във фактическата власт на СГП попадат множество веществени доказателства с неизвестно съдържание, които потенциално биха могли да касаят редица административни ръководители в прокуратурата, в това число и такива на самата СГП“, допълват от неправителствената организация.

Бойко Рашков: Пепи Еврото дълго време е бил ръководител на шефа на СГП Илиана Кирилова

„Какво всъщност е имало на тези информационни носители, иззети от имотите на Еврото в България и Гърция? Едва ли някога ще научим, предвид начина на администрирането им по настоящия казус и множеството публично известни данни за това какво се е случвало назад в годините с веществени доказателства по знакови дела“, коментира журналистът Николай Стайков.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
632 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:43

2
❤️ Г­­о­р­­е­щ­­и­ ­­м­о­­м­­­и­ч­­е­­т­­­а­­ ­­в­­и­ ­­о­­ч­­­а­­­к­­­в­­а­­т ­­­-­­ X­1­­­8­­­.­­F­­U­­N

2024.03.21 | 14:46

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини