Разследването за изчезналите милиони от "Хемус" е на финала

  • 24 август 2023 11:20

  • 1575
  • 2
Разследването за изчезналите милиони от "Хемус" е на финала
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Софийска градска прокуратура е започнала предявяване на материалите по т.нар. дело за автомагистрала "Хемус", съобщиха от държавното обвинение.

Досъдебното производство е образувано на 8 ноември 2021 г. Към настоящия момент са привлечени девет лица в качеството на обвиняеми за ръководене и участие в организирана престъпна група, длъжностни присвоявания и пране на пари. В момента се извършва предявяване на материалите по разследването на обвиняемите и техните защитници.

След приключване на процедурата по предявяване на разследването, наблюдаващите прокурори ще преценят предпоставките за изготвяне и внасяне на обвинителен акт в Софийски градски съд, за което обществеността ще бъде своевременно уведомена, посочват от прокуратурата.

Свидетел по аферата „Хемус“: Регистрирах една от кухите фирми в схемата на името на съпругата ми

Това става близо две години след като бившият вътрешен министър Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския обяви, че над 53 милиона лева, отпуснати за строителството ѝ, са били присвоени чрез кухи фирми.

Единственият известен обвиняем е Борислав Колев, от когото започна и разплитането на схемата. Бившият данъчен служител и настоящ съдия по футбол беше задържан и обвинен в края на декември 2021 година, че е участвал в създаването на "мрежа от фирми, като набирал и мотивирал различни лица да станат фиктивни управители на тези фирми, по сметките на които били преведени част от парите, предназначени за лот 5 от АМ "Хемус".

След обвинението на Колев информацията по разследването замря и така и не стана ясно кои са другите обвинени по случая.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1575 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЗАЩО ИМАТЕ ГАДЕН ПОБЪРКАН ПЛАТЕН СОРОСОИДЕН Т Р О

2023.08.24 | 11:31

2
ЗАЩО ИМАТЕ ГАДЕН ПОБЪРКАН ПЛАТЕН СОРОСОИДЕН Т Р О Л ? КОЙ ВИ ПЛАЩА ЗА ТОВА ? СОРОСОИДНО НПО ЛИ СТЕ ?
Новини бг

2023.08.24 | 11:31

1
ЗАЩО ИМАТЕ ГАДЕН ПОБЪРКАН ПЛАТЕН СОРОСОИДЕН Т Р О Л ? КОЙ ВИ ПЛАЩА ЗА ТОВА ? СОРОСОИДНО НПО ЛИ СТЕ ?

Добави коментар

Водещи новини