Рашков: Проблемът е "Хемус", не "Джемкорп"

  • 20 ноември 2022 19:31

  • 2104
  • 27
Рашков: Проблемът е "Хемус", не "Джемкорп"
© Булфото

„Гласувам с машина. Гласувал съм много пъти с бюлетина. Но предпочитам съвременните методи. Дали от Южна или от Северна Америка е машината – тя ограничава субективния фактор в гласуването”. Това заяви в студиото на „На Фокус” бившият вътрешен министър и в момента депутат от ПП Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

Той показа хартиени протоколи от предишни избори, на които се е гласувало само с бюлетина. „Едно дете в 4-ти или 5-ти клас би написало по-прегледно такива документи, от които зависи често пъти бъдещето на цялата държава”, коментира той. И допълни: „Това искат сега да стане масовата практика отново. Такъв да бъде документът, който да отчете вота на българските граждани. Връщат ни към някаква допотопна форма на гласуване, която не съответства на това, което ние искаме да сме като държава”.

По думите му ДПС в момента се чуди как да представи аргументи защо така агресивно се включи в смяната на начина, по който да гласува българския гражданин. „Те и преди промяната правеха всичко възможно – независимо откъде са машините - техните избиратели да приложат и формата с хартиената бюлетина. На последните избори в Кърджали разбрах с изненада, че е имало 42 подвижни избирателни секции. тоест те са направили всичко възможно да разболеят и здравите, за да минат и да гласуват с хартиена бюлетина”.

Запитан директно дали смята, че ГЕРБ, БСП и ДПС са се разбрали за съвместно управление, Рашков се позова на думите на лидерите им, които твърдят, че това не би било възможно.

Рашков коментира и думите на Бойко Борисов, че ГЕРБ ще подадат сигнал до ДАНС, МВР и ЕК за „Джемкорп”. „Може би по-точно ще отговорят колегите, представители на предишното правителство на г-н Петков. Това не е проблем отдавна. За мен „Джемкорп” не е проблем. Проблем е АМ „Хемус”. Това ще го повтарям непрекъснато докато не се намери решение. Какво е отношението на ГЕРБ към получените от около 20 фирми близо милиард и 200 милион лева, без да се строи вече две години?”, попита Рашков.

„От самото начало, когато се формира парламентът, смятах че много трудно ще се състави правителство. Стъпката на БСП за връщане на хартиената бюлетина, за мен стана ясно, че тази партия ще даде възможност на другите две системни партии да боравят умело с хартиената бюлетина, както са боравили умело”, каза бившият вътрешен министър в коментар за актуалната политическа обстановка.

Относно мигрантския натиск Рашков показа документ за мигранския натиск по времето на управлението на ГЕРБ. „Борисов изрече една огромна лъжа. Това, което той твърди, както и доверената представителка на парламентарната му група (Десислава Атанасова), не е вярно – че по време на тяхното управление не е имало натиск”, каза Рашков.

„Направено е едно псевдо-съоръжение, което не може да възпрепятства. Никой не се беше грижил за оградата от момента на нейното изграждане до октомври 2021 г. Това е документирано и в акт на парламента, че се отделят 5 млн. лв. за оградата”, подкрепи думите си той.

На въпрос  дали твърдението му е свързано с факта, че от ГЕРБ го съдят за 100 хил. лв.за изказването, че пари за АМ „Хемус” са отивали в партийните каси, Рашков отговори: „Аз не се притеснявам от това. Когато дойде време, съм готов включително и да представя някои документи, в които това е видно. Не мога да се откажа от това, което съм прочел и това, което съм казал, е че съм възприел тази информация по определен начин. Ще ги изчакам да се налудуват и когато му дойде времето, ще кажа. Донякъде е и оперативна информация, която се съдържа в някои материали. Освен това хората са живи и здрави. Има доказателства за доказателства на онези огромни финансови ресурси, които са изтекли към приближени към ГЕРБ фирми. Парите са стигнали до кухи фирми, от там до лица, които са ги плзави не за строеж на АМ „Хемус”, а са закупени скъпоструващи луксозни имоти в София”, каза Рашков.

Той отговори иронично на твърдението то ГЕРБ, че са пострадали от неговото изказване: „Сигурно са изпитали болка, страдание”. Относно искът за 27 000 лв. от Борисов към Рашков за изказване на последния, че парите за строеж на АМ „Хемус” са минали през определена банка, с която бившият трикратен премиер е имал общи фирми, Рашков каза, че не е очаквал такава дребнавост от Борисов. „Изглежда са се поопразнили чекмеджетата и сега ще търси възможност с такива искови молби срещу конкретни лица …”, не се доизказа Рашков.

Бившият вътрешен министър припомни ареста на сегашния председател на парламента Вежди Рашидов и негов познат от общинския съвет преди години. „А когато те арестуваха Борислав Гуцанов и това също бе обявено за незаконно”, припомни бившият вътрешен министър.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2104 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар

2023.02.02 | 21:58

27
Кажи за 5те милиона, боклук червен.
Ганчо

2023.02.02 | 19:23

26
Помияр

2022.11.27 | 16:27

25
- ВСИЧКИ ПРОТИВНИЦИ НА БОЙКО БОРИСОВ ПИШЕТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК И НАВСЯКАДЕ-БОЙКО БОРИСОВ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ БОЙКО БОРИСОВ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ БОЖИЙ ДЕН НЕКА ДА РАЗБЕРЕ ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЧЕ НИКОЙ НЕГО ИСКА!!
Кочо

2022.11.21 | 06:16

22
Дъртия ченгел си мисли че живее още в комьнизма,помияр.
Ххх

2022.11.21 | 06:36

24
Борислав Гуцанов притежава затвореен комплекс под нос Галата Хаха Бойко няма нищо Комунист значи крадец Рашков е синоним на кражбата

2022.11.21 | 06:35

23
Той живее в комунизъм, все пак 12г. управлява тиквуня болшевик, гавазина на тато.

2022.11.21 | 05:35

21
Рашката нито чул нито разбрал за Джемкорп,щото са му забранили срещу заплащане.

2022.11.21 | 05:28

20
Ай сега,от 2 години мишкува в МВР и станахме за резил.Ти колко пъти я ремонтира оградата?Отвори портите ,закри участъци да си минават с джиповете мигранти и всякакви,пълно с мигранти из цяла БГ.Корумпира полицаи,що бягат до тук свързани с атентата,ами щото е лесно.Имотния ,вероятно събра за още 5-6 " къщурки"!
.

2022.11.21 | 00:19

19
Е сега Хемус , а кюлчетата ,а нощното шкафче? Това забрави ли го дърт пияндурник ?
баба гицка

2022.11.21 | 00:05

18
Бойко, връщай хартията и проблемите ти ще изчезнат - пп се насраха от страх без машините
PaulaFox

2022.11.20 | 23:42

15
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN

2022.11.21 | 00:05

17
паула, ти си травестит
Bfh

2022.11.20 | 23:47

16
Тоя тъп алкохолик, продължава с тъпизмите!! Отпадък си Дамаджан Чашков, скоро ще свириш на лилави масури в Следствения, педал смотан. Я кажи откъде изкара средства за да купиш имоти за 10 млн.лв със заплата на следовател.Педал

Добави коментар

Водещи новини