Нели Куцкова: Назначаването на Сарафов е в интерес на хора, които се страхуват от висящи дела, включително Борисов

  • 20 юни 2023 10:16

  • 2141
  • 0
Нели Куцкова: Назначаването на Сарафов е в интерес на хора, които се страхуват от висящи дела, включително Борисов
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Крайно нелогично е Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. да бъде и.ф. главен прокурор. Това е поредният срамен акт на ВСС. Скоростта, с която стана известен Сарафов, както и липсата на обсъждане на моралните му качества, са повече от подозрителни. Не е нужно да си юрист, за да се запиташ кой има интерес от назначаването на Сарафов. Неговото скоропостижно назначаване е в интерес на хора, които се страхуват от висящи срещу тях дела, включително и г-н Борисов. Всичко се случи светкавично, по команда.

Това каза за "Твоят ден" съдия Нели Куцкова.

По думите ѝ е имало данни, че Сарафов се е намесвал, за да бъде прекратено производството на Борисов "Барселонагейт".

"Вярно, че е временно изпълняващ, но трябва да е човек с авторитет. Минимумът е да се обсъдят нравствените му качества, да му се даде възможност да даде обяснение за фактите, които станах публично известни. Защо трябва да се преразглеждат исканията за сваляне на имунитети? Ще бъде скандално, ако ги оттегли. Не ми е известно да е имало случай на оттегляне досега", заяви тя.

Според нея пленумът на ВСС има повече правомощия от прокурорската колегия.

"Теоретично възможно е изборът на временно изпълняващ длъжността да бъде гласуван от пленума. Това е законно. Трябва публично да се обсъди кандидатурата на Сарафов. Много е важно какви хора ще бъдат избрани в новия ВСС", смята Куцкова.

Официално: Президентът освободи Иван Гешев от поста "главен прокурор"

"И аз съм българка, но нещо не мога да повярвам на изявленията на Гешев. Той си правеше политически изказвания на границите на допустимото още докато беше действащ главен прокурор и не беше застрашен от отстраняване. Преди да започнат бурните събития в прокуратурата, имахме усещането за застоялост в блато, както и за процеси, които водеха до това да не се случва нищо положително в борбата с престъпността. Ситуацията в момента е много грозна", коментира тя.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини