Калина Чапкънова съобщи какъв пост е поискал Иван Гешев от ВСС

  • 16 юни 2023 18:33

  • 9022
  • 0
Калина Чапкънова съобщи какъв пост е поискал Иван Гешев от ВСС
© Кадър: БНТ

Днес след дебати бе решено да се проведе процедура за избор на заместник на главния прокурор. Длъжни сме да стартираме процедурата в 7-дневен срок след указа на президента. Г-н Сарафов бе избран, тъй като се съобразихме с критерия за старшинство, заяви членът на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет Калина Чапкънова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Тя съобщи, че е постъпила молба от предсрочно отстраненият от поста си главен прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във за възстановяването му като прокурор във Върховния касационен съд. „Той има желание да се върне като прокурор. Все още молбата му не е разгледана“, допълни Чапкънова.

„Процедурата протече по всички правила. Никой политик не ми се е обаждал и не ми е упражняван никакъв натиск“, подчерта тя.

Сарафов: Още днес ще предложа подмяната на всички заместник-главни прокурори

„Реакцията ни бе своевременна след указа на президента“, изтъкна членът на Прокурорската колегия на ВСС.

„Г-н Сарафов днес заяви, че има притеснения дали определени доказателства биха могли да бъдат изфабрикувани по дела от обществена значимост, насочени към определени народни представители“, призна тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9022 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини