Сарафов: Още днес ще предложа подмяната на всички заместник-главни прокурори

  • 16 юни 2023 13:04

  • 14088
  • 0
Сарафов: Още днес ще предложа подмяната на всички заместник-главни прокурори
©

Отивам да работя на четвъртия етаж в Съдебната палата. Това заяви избраният за изпълняващ длъжността главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. пред журналисти. 

Тези, които подчинаха прокуратурата в личния си интерес или в този на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във трябва да намерят своето място и призвание другаде. Прокуратурата не може да продължава по този начи, като една капсулирана, самовъзпроизвеждаща се система, която работи в интерес или на главния прокурор. Очаквам подкрепа от министъра на правосъдието Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в, каза още и.д. главен прокурор.

Още днес ще предложа подмяната на всички зам.-главни прокурори. Те показаха своята лична привързаност към Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, включиетлно по отношение на тези практики, коуто битуват в прокуратурата. Не считам, че сегашните зам.-главни прокурори могат да бъдат отделени от Гешев. След като той не е част от прокуратурата, те не могат да останат и да изпълняват длъжността си, посочи Сарафов.

ВСС избра Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор

По думите му прокуратурата трябва да се изчисти не само от лоши практики, но и от тези, които ги създават. "Не може г-н Гешев да го няма, но да останат „Гешевчетата по места”, както ги наричате медиите. Тоест тези, които подчиниха прокуратурата в интерес на бившия главен прокурор или на своя личен интерес, трябва да намерят интереса си другаде.Очаквам подкрепа от министъра на правосъдието", категоричен е Сарафов. 

Относно възобновените дела от прокуратурата, включително разследванията, по които се поискаха депутатски имунитети, Сарафов коментира: "Ще се допита до колегите си от прокуратурата и ако трябва, ще се назначи ревизия, за да се види какво е свършено по тези дела. Ревизията трябва да обхване работено ли е ритмично по тези дела, събирани ли са доказателства, има ли срочност, качество и ритмичност в разследването. В обществото остана впечатление, че по някои от тези дела, и по други, не е работено години". 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
14088 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини