Михал Камбарев (ПП-ДБ): Вече няма да има главен прокурор, над когото да е само Господ

  • 14 юни 2023 17:42

  • 809
  • 0
Михал Камбарев (ПП-ДБ): Вече няма да има главен прокурор, над когото да е само Господ
© Нова нюз

Дали ще паднат имунитетите можем да кажем ма 18 юли. Целия процес е за избелване на прокуратурата. Това заяви Михал Камбарев от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ПП-ДБ) в предаването Денят на живо по Нова нюз. 

Преди 10 години започнахме протестите ДАНСwithme. Тогава бяхме на площадите, пред 5 години седяхме пред телевизорите и се ядосвахе на всички записи, които бяха изтекли. Днес иамме парламентарни сили, които водят дебат и искат да избелят цялата система. Този дебат е следствие на промяната, която започна преди две години с въвеждането на реформи в ПВУ. Следващата стъпка е да избелим прокуратурата, затова е тази комисия. Да направим всичко призрачно. Ако я няма комисията няма как да се види кой депутат за какво е виновен, посочи Камбарев. 

Той отбеляза, че заседанията трябва да бъдат публични и това е условие на ПП-ДБ. По думите идеята на комисията е да се получи пълна информация по „Барселонагейт“. „За един месец комисията трябва да разгледа много имунитети. Това е задача на комисията и нейния председател, който предстои да се избере“, каза още той. 

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически каза, че ще си даде имунитета, но иска прокуратурата да внесе всички документи, за да е ясно на хората. Трябва се осветим как действа прокуратурата и това ще стане чрез тази комисия. Дали депутатите ще си дадат имунитетите е тяхно решение, добави депутатът от ПП-ДБ.  

След близо 4 часа скандали и обиди, депутатите създадоха комисията за имунитетите

Относно назначаването на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на в комисията по конституционни въпроси, Камбарев коментира: Не съм почитател на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Това, че е номиниран от тяхната група не успяхме да спрем. Тук въпросът е Пеевски ли е човекът, който най-много разбира от конституционно право в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Те са избрали да номинират най-големия експерт по конституционно право и ние трябва да работим с тези членове. Това, което е било преди с един главен прокурор, над когото да е само Господ, ще остане в миналото. Промяната се случва и започваме да празнуваме тези малки промени

Камбарев определи Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически като добра номинация за нов български еврокомисар. Все още не сме говорили в парламентарна група за новия еврокомисар. Не знам коя ще е номинацията. Всеки е свободен да излъчи номинация и от тях да се избере този, който може да донесе стойност за България. Има доста хора, които имат качествата и могат да се справят с тази позиция. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
809 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини