СГП повдигна няколко обвинения на полицаите, свързани с катастрофата, причинена от Димитър Любенов

  • 23 декември 2022 13:07

  • 660
  • 1
©
Слушай новината Слушай новината

Досъдебното производство срещу двамата полицаи, свързани с катастрофата, причинена от Димитър Любенов на Околовръстния път през септември, приключи. Изготвено е постановление за привличане на двамата като обвиняеми. На единият полицай са повдигнати три обвинения, а на колежката му две обвинения по Наказателния кодекс.  

Това заяви на брифинг ръководителят на Софийска градска прокуратура (СГП) Илиана Кирилова. Заедно с нея в брифинга участие взе и заместник-градският прокурор Христо Кръстев. 

"Обвиненията са за взет подкуп, за неизпълнение на служебни задължения и за това, че не са оказали помощ при катастрофата. Обвинения за подкуп има само полицаят Г.М. Той е взел предложените му от Любенов 200 лева. Разследващите са разпитали и свидетел, освен самия Любенов, който твърди, че полицаят е взел парите. Заедно с полицайката Л.Г., Г.М. е обвинен и за длъжностно престъпление - за това, че не е спрял Любенов и че двамата с колежката му са позволили той да продължи да кара, употребил алкохол. Третото обвинение срещу двамата служители на МВР е за това, че не са оказали първа помощ на пострадалите в тежката катастрофа четирима души", обясни Христо Кръстев.

Любенов, блъснал и убил французин на Околовръстното, остава в ареста

"Обвинението за подкуп срещу полицая е най-тежко и той може да получи между три и 15 години затвор и до 20 000 лева глоба. Разследването разполага с различни експертизи по случая, като ще бъде направен опит със съдебна поръчка до Франция да бъде разпитана и френската гражданка, която пострада при инцидента. Двамата полицаи са на свобода срещу подписка, срещу тях в МВР тече дисциплинарно производство и временно са отстранени от длъжност", обявиха още от СГП.  

"Дали Димитър Любенов ще бъде обвинен за предложения подкуп, ще преценят прокурорите, разследващи катастрофата", добави още Христо Кръстев.

Филип Епитропов
660 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БАнкянския ИЗруДТ

2022.12.23 | 15:18

1
връщаи парите на Българитете .. МОНГОЛОИДД.. ПРИМАТАТАТ.>С КОТОВЪД.. КОНЯРРРР 80 год ПОД РУШКО РОБСТВО НАи НИСКи ДОХОДИ МИЛИЦИОНЕРщИНА ОТ НАИ ПРИМИТИФНИ ЗЪЗДАНИЯ... СЪР ГЕи СТАНИ ШЕФ... ГОЗЕ ФОН ТРИПЕР И мн. ДРУГИ РУСОФИЛСКИ ПОМЯРИИИ,, СЯ ША ВРУЩАТЕ ААМ с ЛИХВИТЕ НА 100 ПАРАЦЕНТА.. ЗИГГГ ХАИЛЛ

Добави коментар

Водещи новини