Бивш директор на Национална служба "Полиция": Димитър Любенов е обикновен престъпник

  • 08 октомври 2022 17:09

  • 1723
  • 3
Бивш директор на Национална служба "Полиция": Димитър Любенов е обикновен престъпник
© Nova News
Слушай новината Слушай новината

Време е политиката да бъде „изгонена" от МВР. Това каза в предаването „Офанзива" бившият директор на Национална служба „Полиция” генерал Васил Василев по повод евентуалния „полицейски чадър" над шофьора, причинил тежката катастрофа с жертва на Околовръстното шосе в София. 

„Всяка власт идва, премахва началниците в министерството и назначава други. В един момент МВР става един кошер, никой не знае какво се случва там. Големите началници – областните директори, са без авторитет. Има места, където не ги познават. Трябва да се върне старата структура", поясни той. 

Полицаите, обвинявани в "чадър" над Любенов, може и да останат без обвинения

„За мен Димитър Любенов е един обикновен престъпник, който може би е дал подкуп и трябва да бъде съден. Никой не се напива и дрогира, без да иска. Съгласен съм с главния прокурор, че са натрупани от десетилетия проблеми в МВР. Първо, трябва да се види там ли е бил районът на полицейската кола. Нали всички патрулки са оборудвани с джи пи ес системи и дежурният офицер трябва да знае винаги къде е колата. Контролът обаче е нулев”, категоричен е генералът.

Той определи 5 принципа, които трябва задължително  да се спазват в МВР – подбор, възпитание, обучение и дисциплина на кадрите и чак след това е контролът.

„Ако само едно то тези неща не се спазва, системата започва да се разрушава. Контролът може да идва от властта, началниците и от самите граждани. Преди години, когато ме назначаваха, те проучваха подробно. Нямаше нещо, което да не знаят за теб. На 6 месеца те наблюдаваха как живееш и какво правиш. Имаше дисциплина”, каза още Васил Василев.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1723 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
неразбиращ

2022.10.08 | 20:14

3
А полицайте-НЕОБИКНОВЕНИ,ПОДКУПНИ!
PaulaFox

2022.10.08 | 19:03

2
❤️Казвам се Паула, на 23 години съм) Аз съм еротичен блогър, обичам палави истории 18+) Моля, погледнете ме, абонирайте се за моя канал на връзката ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.08 | 17:29

1
василе, скрий се! това не е мач с левски.

Добави коментар

Водещи новини