Потвърдиха спирането на вписване на промени в капитала на дружеството, собственик на Панаира

  • 12 декември 2022 14:34

  • 205
  • 1
Потвърдиха спирането на вписване на промени в капитала на дружеството, собственик на Панаира
© Google Maps
Слушай новината Слушай новината

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което по искане на община Пловдив е спряно вписването на промени в капитала на дружеството "Пълдин Туринвест" АД в Търговския регистър, съобщиха от Съдебната палата. Дружеството, в което акционери са общината и бизнесменът Георги Гергов, е собственик на Международния панаир в Пловдив. 

Община Пловдив заведе иск в съда срещу решението на общото събрание поради противоречието им със закона и учредителния договор на дружеството. "Пълдин Туринвест" АД обжалва пред по-горната инстанция решението на Окръжен съд да спре регистърното производство в Агенцията по вписванията до приключване на съдебното производство. 

Община Пловдив с иск срещу акционерите на Пловдивския панаир

Апелативните съдии приемат, че оплакването на жалбоподателя е неоснователно. Определението на магистратите е окончателно.

На извънредно общо събрание на акционерите, проведено на 24 ноември, акциите на община Варна от Панаира, които са 29 на сто, бяха придобити от дружеството. Така бизнесменът Гергов получи контрол над 79,36 процента от дяловете му. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
205 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.12 | 15:30

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини