Община Пловдив с иск срещу акционерите на Пловдивския панаир

  • 29 ноември 2022 14:01

  • 745
  • 1
Община Пловдив с иск срещу акционерите на Пловдивския панаир
© Google Maps
Слушай новината Слушай новината

Община Пловдив заведе иск пред Окръжен съд - Пловдив срещу взетите решения на Извънредното общо събрание на акционерите на "Пълдин Туринвест" АД, проведено на 24 ноември тази година. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

За предприетата стъпка има решение на Общински съвет - Пловдив от същата дата. С него се иска отмяна на решенията на Извънредното общо събрание на акционерите, едно от които е вливането на акциите на Община Варна към "Пълдин Туринвест", поради противоречието им със закона и учредителния договор на дружеството. 

Адвокат: Решението на ВАС не решава спора за апорта на акциите на Панаира

Едновременно с това е направено искане за спиране на охранителното производство по вписването на решенията на Извънредното общо събрание на акционерите на "Пълдин Туринвест" АД, заявени по партидата на дружеството на 28 ноември 2022 г.

По този начин се елиминира рискът от вписване на заявения апорт на акции и промени в устава на дружеството, които по естеството си ще доведат до намаляване на дела на Община Пловдив в капитала на "Пълдин Туринвест" АД, респективно в "Международен панаир Пловдив" АД, до окончателно произнасяне на Окръжен съд Пловдив по редовността и законосъобразността на взетите решения от "Пълдин Туринвест" АД, се казва още в съобщението на общината. 

На Извънредното общо събрание на "Пълдин Туринвест" акциите на Община Варна от Международен панаир - Пловдив бяха придобити от дружеството. В него участие имат бизнесменът Георги Гергов с 50,36 на сто и Община Пловдив с 25 на сто. Община Варна притежаваше 29 на сто от акциите на Панаира. Така бизнесменът Георги Гергов вече ще управлява 79,36 процента от дяловете му.

Цветелина Кирилова
745 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.29 | 15:20

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини