Оставиха в ареста непълнолетен от Попово, обвинен за грабеж

  • 19 септември 2022 12:00

  • 387
  • 0
Оставиха в ареста непълнолетен от Попово, обвинен за грабеж
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

След уважено искане на Районната прокуратура в Търговище, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 16-годишен младеж от Попово. Той е привлечен към наказателна отговорност за противозаконно отнемане на чужди вещи – мъжка чанта, извършено след употреба на сила, информират от Апелативната прокуратура във Варна. 

Грабежът е извършен вечерта на 7 септември в градския парк в Попово. Извършителят е установен и задържан седмица по-късно. Привлечен е към наказателна отговорност за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК и е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ случая прокурор от Териториалното отделение в Попово при Районната прокуратура в Търговище, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. 

Младежът е добре известен на органите на реда, осъждан е и деянието е извършено в изпитателен срок по предходно осъждане за противозаконно отнемане на моторно превозно средство. Освен това, той е подсъдим по дело за хулиганство. Към момента текат разследвания и на други негови противообществени прояви. 

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Търговище.

Задържаха двама младежи за въоръжен грабеж в шуменско заведение

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
387 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини