Задържаха двама младежи за въоръжен грабеж в шуменско заведение

  • 14 септември 2022 11:09

  • 468
  • 0
Задържаха двама младежи за въоръжен грабеж в шуменско заведение
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Криминалисти от Шумен задържаха извършители на грабеж с оръжие, съобщиха от пресцентъра на полицията в града. 

Сигнал за престъплението е подаден малко след 3:00 часа на 13 септември.  Съобщено било, че неизвестни, нахлули в заведение в центъра на града с маски на главите, насочили оръжие към служител, взели оборота и се отправили в неизвестна посока. 

Полицейски екипи и криминалисти пристигнали на място и започнали незабавни действия за установяване на извършителите. Извършен бил  обход в района, но евентуалните извършители не били установени. 

Изяснено било, че те били двама, носили маски и ръкавици. Единият насочил пистолет към служител в заведението, казал му да не мърда и да предаде наличния оборот. Другият се насочил зад бар плота, взел парична сума – малко над 1000 лева, след което двамата напуснали заведението. От полицията отказаха да уточнят кое е заведението, в което е извършен грабежът. 

Извършените  множество оперативни действия дали резултат. Малко след 10:30 часа вчера като евентуален извършител е задържан 17-годишен местен жител, а часове по-късно – 20-годишен шуменец, за когото се предполагало, че му е съучастник. Намерени и иззети са множество следи и веществени доказателства. 

Съдът остави в ареста мъж, обвинен за въоръжен грабеж на казино в Провадия

Двамата са разпитани и задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. 20-годишният шуменец не е криминално проявен, а 17-годишният е установяван да държи през 2021 г. високорискови наркотични вещества- кокаин. Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на Районната прокуратура в Шумен.

Миналата година през август служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД на МВР и РУ-Шумен установиха извършител на въоръжен грабеж в игрална зала в града - 27-годишен мъж от Търговище. Тогава в игрална зала на бул. "Симеон Велики" в Шумен влязъл мъж, който заплашил с пистолет работещия в обекта и отнел 350 лева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини